Šport > Nogomet
19 ogledov

Skubic: "Zakaj ne bi presenetili Uniteda?"

Nejc Skubic EPA
Dvaindvajsetletni Nejc Skubic je edini Slovenec v elitnem evropskem klubskem tekmovanju v tej sezoni. Desni bočni branilec igra za romunski Otelul Galati, ki se bo v torek v skupini C pomeril s slovitim Manchestrom Unitedom.

Nekateri svetovni mediji napovedujejo, da boste tekmo začeli v prvi postavi. Kaj vam to pomeni?
Prve enajsterice še ne poznamo. Kdo bo igral, izvemo na dan tekme.  Zagotovo pa je to najpomembnejša tekma v mojem življenju. Če bom dobil priložnost, jo bom maksimalno izkoristil. Dal bom vse od sebe in videli bomo, kaj bo.

Kako ste se pripravljali na to tekmo?
Kot na vsako drugo. Nimamo nekih posebnih priprav. Pogledamo si videoposnetek nasprotnika, v tem primeru je to Manchester. Poizkušamo analizirati tekmečeve slabosti.

Domače tekme Lige prvakov igrate v Bukarešti, saj vaš stadion ne ustreza Uefinim merilom. Kakšno vzdušje bodo doživeli Unitedovi zvezdniki?
Napovedi so različne. Proti Benfici je bilo res veliko razočaranje videti pet tisoč gledalcev na stadionu, ki sprejme prek 50 tisoč ljudi. Tokrat napovedujejo okrog 30 tisoč gledalcev. Vsi vemo, da jih bo večina prišla zaradi Manchestra, ne ravno zaradi nas.

Je tekma proti tako uglednem klubu še dodaten motiv za vas?
Zagotovo, saj gre za klub, ki je ob Barceloni in morda še kakšnem, najboljši na svetu. Daš še kanček več od sebe. Pripravljamo pa se, kot na vsako tekmo. Nasproti bodo stali vrhunski igralci, ampak vsi smo iz mesa in krvi. Ne vem, zakaj ne bi morda presenetili?

Če boste dobili priložnost, se boste iz oči v oči verjetno srečali z zvezdnikom Ashleyjem Youngom ...
Včasih se mi kar malo smešno zdi. Če bi mi nekdo še pred tremi meseci rekel kaj takega, bi se samo smejal. Igral sem proti Benfici, tako da to veliko izkušnjo že imam. Gledal bi ga, kot vsakega igralca. Ne bi se obremenjeval s tem, da je to Ahsley Young, ali Nani ali Ji Sung Park. Kdorkoli bo na drugi strani, naredil bom vse, da ga zaustavim, da ne bo ničesar naredil.

Vašemu klubu v tej sezoni ne gre najbolje. V prvenstvu ste na devetem mestu, v Ligi prvakov še brez točke. Je v klubu že kaj nervoze?
Nobene. Res je, da smo malce slabše štartali v prvenstvu. Imamo malo smole. Priigramo si veliko priložnosti, pa ne zabijemo gola. Včasih ga dobimo na prepoceni način. Ampak prvenstvo je dolgo, tekem je še veliko. Verjamem, da na koncu ne bomo na tem mestu. Kar pa se Lige prvakov tiče … Tudi Villarreal je na primer še brez točke. To je najmočnejše tekmovanje na svetu, vsaka tekma je težka. To je za nas nagrada, da vidimo, kje smo, kje so naše sposobnosti.

Kako ste se sicer ujeli v novem okolju, s soigralci in trenerjem?
Trener (Dorinel Munteanu, op. p.) je super. Vidi se, da je bil vrhunski igralec. Svoje izkušnje poizkuša prenesti na nas. Tudi s svojo vlogo v moštvu sem kar zadovoljen. Zadnje čase sem dobil kar dosti priložnosti, za katere upam, da sem jih dobro izkoristil. Bomo videli, kako bo v prihodnje, za zdaj je vse v redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.