Šport > Nogomet
31 ogledov

Slabe novice za Bala: Google vzel patent "srčka"

(Villarreal - Real Madrid) Reuters
Gareth Bale bi lahko poleg naslova najdražjega nogometaša na svetu, ki mu ga na vsak način želi odvzeti njegov lastni klub, Real Madrid, ostal tudi brez patenta za svoj "srček".

Simbol srca, ki ga Gareth Bale s prsti pokaže praktično vsakič, ko zabije gol, je želel velški član Real Madrida patentirati in vključiti v proizvode svojih pokroviteljev, toda očitno je ne-več-najdražjega-nogomtaša-na-svetu© prehitel Google.

Bale je že marca prijavil patent pri Uradu za intelektualno lastnino (IPO), s katerim bi lahko svoj novi logotip tržil na različnih proizvodih (oblekah, obutvi in žlahtnih kovinah, ...), a po poročanju španske spletne strani ADSLNet je ameriški velikan patentiral "love heart" (ljubezenski srček) za nova Googlova očala.

The Independent poroča, da je Google srce zaščitil že leta 2011, deloval pa naj bi podobno kot Facebookovi všečki. Uporabniki Googlovih očal bodo z "Balovo" gesto namreč pokazali, da jim je nekaj všeč. Kamera na očalih bo prepoznala srce in avtomatično pregledala predmet, ki ga je uporabnik s srcem zajel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.