Šport > Nogomet
0 ogledov

Slave kapetana še ni izbral

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Slaviša Stojanović Saša Despot
Novi selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je zelo zadovoljen s pristopom svojih igralcev: "Gremo korak za korakom, kot sem rekel, igralci izpolnjujejo naloge in moje delo je bistveno olajšano." Slave novega kapetana še ni izbral: "Če povem po pravici, o tem še nisem razmišljal."

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 15. novembra, ob 18.15 v Stožicah v prvi tekmi pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića pomerila na prijateljski tekmi z ZDA. Gre za začetek novega cikla, v katerem bo glavni poudarek na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, ki ga bo gostila Brazilija.

Selektor Stojanović in varovanci so doslej opravili tri skupne treninge, tako kot pod vodstvom nekdanjega stratega Matjaža Keka pa so tudi tokrat zbrani na Ptuju. V petek so medijem na kratko predstavili dosedanje vtise in cilje za torkovo tekmo. Novi selektor je s pristopom reprezentantov k delu zelo zadovoljen; tudi zaradi tega je njegovo delo bistveno olajšano.

"Z ekipo sem kratek čas, za nami so trije treningi, in reči moram, da sem zelo zadovoljen, saj so vsi igralci pravi profesionalci in dosledno izpolnjujejo vse naloge. Tako je od samega zbora na igrišču, med celotnim treningom, pa vse do konca. Zaenkrat imamo nekaj težav, v ekipi zaradi poškodbe ne bo Mateja Mavriča, zbolel je tudi Mišo Brečko, ampak drugače je v redu. Danes bomo trenirali tudi brez Jasmina Handanovića in Aleša Mertlja, ki se pripravljata z Mariborom. Gremo korak za korakom, kot sem rekel, igralci izpolnjujejo naloge in moje delo je bistveno olajšano," je na novinarski konferenci dejal novi selektor Stojanović.

Vzdušje v ekipi je sproščeno, moštvo pa je za zdaj še brez kapetana. "Če povem po pravici, o tem še nisem razmišljal. Izbral ga bom sam, imamo še nekaj časa, da se odločimo, do torka ga bomo že imenovali. V torek igramo proti eni zelo kakovostni reprezentanci, pripravili se bomo maksimalno. Tudi na drugi strani bo pristop podoben. Nekaj posnetkov nasprotnika smo si že ogledali, nekaj si jih še bomo. Ekipo pripravljam z željo po zmagi," je še povedal Stojanović.

Optimistično novo tekmo pričakujejo tudi igralci, ki se s selektorjem šele spoznavajo. "Nisem tukaj, da bi ocenjeval selektorja. Sam pač igram in to je šele začetek nekega obdobja. Treniramo dobro, bomo videli, kaj bo prinesel čas," je na Ptuju povedal Bojan Jokić, ki sicer igra pri Chievu. V italijanski ekipi je tudi Američan Michael Bradley, ki bo v torek njegov nasprotnik. "Res je, pogovarjal sem se z njim, dal nam je tudi gol v Afriki. V šali sem mu dejal, naj v torek ne prihaja na mojo stran, naj se raje drži bolj desne," je še dejal Jokić.

Ekipa se bo ob koncu tedna preselila na Brdo, kjer bo trening potekal v ponedeljek, nato pa bo moštvo znova zamenjalo "bazo", saj ima igrišče na Gorenjskem nekoliko slabšo travnato površino, ampak za zdaj še ni znano, kam bodo odšli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.