Šport > Nogomet
18 ogledov

Slave ostro nad igralce: Ne jejte bureka!

Stojanović Slovenija Grčija prijateljska tekma Kufstein selektor EPA
Zgodba srbskih medijev o lekciji Slaviše Stojanovića, ki jo je svojim varovancem pri Crveni zvezdi očital zaradi nešportnega življenja, je prišla tudi do agencije Reuters.

Kot piše slovita agencija, sta nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović in podpredsednik Nebojša Čović igralcem Crvene zvezde zabičala, naj za zajtrk nehajo jesti burek in po treningih piti pivo, poleg tega pa naj se seveda izogibajo tudi ponočevanju.

Po tem ko se je Stojanović z rdeče-belimi stežka uvrstil v tretji krog kvalifikacij za Evropsko ligo, Zvezdo je namučil islandski prvoligaš IBV, je Stojanović po poročanju srbskih medijev eksplodiral na nedeljskem treningu.

"Zapravili boste kariere"

"Vse delo, ki ste ga opravili v žgoči vročini na pripravah, ne bo vredno nič, če boste še naprej jedli mesne bureke pred treningi, pozneje pa spili še dva ali tri piva," je rohnel nekdanji trener Domžal in Celja. "Morate pravilno počivati in se prehranjevati kot športniki, sicer boste zapravili kariere."

Podpredsednik Čović ga je dopolnil: "Cigarete in ponočevanje na splavih so prav tako nesprejemljivi. Profesionalni odnos pomeni, da se na treningu pojaviš pripravljen že uro pred začetkom."

Čakanje od leta 1992

Crvena zvezda v Evropi ni prezimila že vse od leta 1992, ko je po začetku vojne v Jugoslaviji neuspešno branila svojo edino evropsko lovoriko. Stojanovića čaka nehvaležna naloga ustaviti omenjeni trend in obenem preprečiti "svojemu" Partizanu, da bi osvojil še rekordni sedmi zaporedni državni naslov in na večni lestvici s 26. zvezdico prehitel mestne rivale (25).

Fotografije beograjskih nogometašev iz nočnih klubov so sicer stalnica v srbskih medijih. Januarja je črnogorski branilec Milan Jovanović predčasno zapustil priprave v Antalyi, kjer so ga člani kluba ujeli med večernim popivanjem. Aprila je sporazumno prekinil pogodbo z rdeče-belimi.

Morali bi vedeti

S Stojanovićem je že potegnil vratar Boban Bajković, ki bi proti IBV sicer skoraj dobil komičen zadetek (verjetno ga tudi je, a sodniki niso videli, da je žoga na Marakani prečkala golovo črto), vseeno pa je ekscentrični vratar poskrbel za nekaj ključnih obramb, ustavil pa je tudi enajstmetrovko. 

"Ni ciljal na nikogar, ampak ekipi povedal, kakšen mora biti odnos v prihodnje. Vsi smo profesionalci in morali bi vedeti, kako se je treba vesti," je dejal Bajković, ki ga s Stojanovićem v četrtek čaka ukrajinski Černomorec Odessa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.