Šport > Nogomet
13 ogledov

Slaven Bilić bo vodil Chelsea

Slaven Bilić je s hrvaško reprezentanco še vedno v igri za nastop na SP 2010. Žurnal24 main
Po poročanju britanskega tabloida The Sun bo Nizozemca Guusa Hiddinka na trenerski klopi londonskega premierligaša Chelseaja zamenjal hrvaški selektor Slaven Bilić.

Prav Hiddink, ki se bo po sezoni znova osredotočil le na delo v ruski izbrani vrsti, je tisti, ki Chelseaju pomaga pri iskanju novega trenerja. On naj bi Romanu Abramoviču priporočil 40-letnega Slavena Bilića. Ta ne bi bil tujec v angleškem nogometu, saj je v Premier League uspešno igral za West Ham in Everton.

Kamen spotike bi lahko predstavljala Bilićeva pogodba z ognjenimi. Poteče mu namreč poleti 2010. A Angleži verjamejo, da bi Bilić lahko prevzel Chelsea, če bi Hrvaška v kvalifikacijah za SP junija izgubila proti Ukrajini. Omenjeni časnik še poroča, da je izvršni direktor Chelseaja Peter Kenyon že navezal stik s Splitčanom in opravil prve razgovore.

Še pred kratkim je za prvega favorita za Hiddinkovega naslednika veljal Italijan Carlo Ancelotti. Ta je še vedno Abramovičev izbor številka ena, a je že izjavil, da do izteka pogodbe (junija 2010) ostaja v Milanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.