Šport > Nogomet
28 ogledov

Slediti Jojotu in Bačotu

Kurtić in Andjelković sta priložnost za dokazovanje dobila v drugem polčasu. (Fo Žurnal24 main
V ponedeljek so pri Palermu tudi uradno predstavili Slovenca Jasmina Kurtiča in Sinišo Andjelkovića, ki sta se na Siciliji pridružila rojakoma Josipu Iličiću in Arminu Bačinoviću.

Že pred novim letom je bilo jasno, da bodo v letu 2011 dres Palerma nosili reci in piši štirje Slovenci. Še pred kakšnim letom le pobožna želja, danes resničnost. Sprva sta na mafijski otok v Sredozemlju odšla Josip Iličić in Armin Bačinović. Oba sta zablestela v trenutku in trener Delio Rossi si brez nekdanjih članov Maribora prve postave ne zna več predstavljati. Ker dober glas seže v deveto vas, je nekoliko svojeglavi predsednik Palerma Maurizio Zamparini v svoje vrste hitro pripeljal še dva nogometaša iz deželice na sončni strani Alp. Jojotu in Bačotu sta se pridružila še njun nekdanji soigralec iz vrst osemkratnih državnih prvakov Siniša Andjelković in Goričan Jasmin Kurtić. Oba sta na Sicilijo prišla že v zadnjih dneh leta 2010, v ponedeljek pa sta v družbi podpredsednika Williama Micciche doživela uradno predstavitev.

"Iličić in Bačinović sta igralcem iz Slovenije odprla vrata v italijansko ligo,“ je ob predstavitvi sprva dejal Kurtić, ki bo na hrbtu nosil številko 77, in nadaljeval: "Zelo vesel sem, da sem v Palermu. Upam, da bom lahko sledil korakom Josipa in Armina. Moj cilj pa se je prebiti tudi v reprezentanco.

Andjelković se bo po italijanskih zelenicah podil s številko 66. "Za zanimanje Palerma sem izvedel konec novembra. Iličić in Bačinović sta zablestela v trenutku, tako da nisem imel dvomov. Upam, da bom tudi jaz zablestel tako hitro in dodal svoj delež k uspehom kluba,“ je razlagal Andjelković. Nekdanji član Drave je še povedal, kaj jim je svetoval trener Rossi: "Trener je dejal, da je potrebno le delati, delati in še enkrat delati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.