Šport > Nogomet
11 ogledov

Slovaki že na Poljskem

Jan Muha je bil takole nemočen ob bombi Valterja Birse. Bo podobno neuspešen tud Žurnal24 main
Slovaška reprezentanca se bo v sredo na gostujočem terenu v Chorzovu pomerila s Poljaki in si poskušala zagotoviti neposredni preboj na svetovno prvenstvo v JAR.

V sredo bodo poleg slovenskih navijačev trepetali tudi slovaški, pa tudi češki še niso vrgli puške v koruzo. Z zmago bi si Slovaki neodvisno od rezultatov drugih tekem zagotovili preboj na mundial. Slovaki se zavedajo svoje velike priložnosti in nič ne kaže na to, da bi jo lahko izpustili iz rok. Že danes so pripotovali na Poljsko, natančneje v tudi nam poznane Katovice, mesto letošnjega uspeha slovenskih košarkarjev. Pred sredino tekmo bodo v Chorzovu opravili še dva treninga, prvega v ponedeljek, drugega v torek.

Reprezentančni vratar Jan Muha, ki sicer brani barve varšavske Legije, je po pristanku na poljskem letališču povedal: ''Zavedamo se, da proti Sloveniji nismo izpolnili cilja, ki smo si ga zastavili, zato bomo proti Poljakom dali vse od sebe, da na svetovno prvenstvo napredujemo neposredno. Po sobotni tekmi smo bili nekoliko poklapani, a vse to je zdaj že za nami. Osredotočeni smo na sredin dvoboj.''

Slovaki s težavami v obrambi, najverjetneje se vrača Šestak

Trener Vladimir Weiss se pred tekmo s Poljaki spopada s težavi v obrambni liniji, kjer bo moral popolnoma premešati postavo, saj bo zaradi kartonov pogrešal kar štiri obrambne stebre – Martina Škrtela, Radoslava Zabavnika, Miroslava Stocha in Jana Durica.

''Naša obrambna formacija je razpadla, zahvaljujoč se nemškemu sodniku. Prekrška Zabavnika in Stocha nista bila niti blizu rumenega kartona,'' se je po tekmi jezil slovaški selektor Weiss. Najverjetneje upravičeno, a bi si na drugi strani Martin Škrtel po grdem prekršku ob koncu tekme zaslužil rdeč karton.

Potem ko je Stanislav Šestak odslužil kazen rumenih kartonov na tekmi proti Sloveniji, se najboljši slovaški strelec tega kvalifikacijskega ciklusa, vrača v slovaško izbrano vrsto, saj naj bi uspešno prestal operacijo palca na roki.

Najbolj verjeten scenarij dodatnih kvalifikacij
Pred zadnjim kolom rednega dela kvalifikacij za SP v JAR se v medijih že oblikuje skupina osmih reprezentanc, ki se bodo pomerile v dodatnih kvalifikacijah. Tri evropske nogometne velesile: Francija, Rusija in Portugalska ter Grčija, Slovenija, BiH, Ukrajina in Irska imajo najbrž največ možnosti, da si zagotovijo nastop v dodatnih kvalifikacijah. Žreb parov bo 19. oktobra v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.