Šport > Nogomet
21 ogledov

Slovenca in Palermo do nove zmage

Josip Iličić se tokrat ni vpisal med strelce. (Foto: EPA)
1/17
Žurnal24 main
Roma je z zadetkoma iz najstrožje kazni dobila veliki rimski derbi proti Laziu. Samir Handanović in Udinese nadaljujeta serijo neporaženosti. Iličić in Bačinović do nove zmage s Palermom.

Palermo Josipa Iličića in Armina Bačinovića je na zadnji tekmi 10. kola Serie A z 1:0 premagal Genoo in spet nekoliko napredoval na lestvici. S 14 točkami je izenačen s še dvema "slovenskima" moštvoma - Chievom in Udinesejem. Siciljanci so Genoi smrtni udarec zadali v 42. minuti, ko je po atraktivni podaji Javierja Pastoreja zadel Mauricio Pinilla. Tako Josip Iličić kot Armin Bačinović sta znova začela srečanje. Jojo je iz igrišča odšel v 74. minuti, medtem ko je Bačo zelenico "oral" od prve do zadnje minute.

Romi rimski derbi brez Tottija
Veliki rimski derbi med Lazijem in Romo je še enkrat več potrdil, da položaj na lestvici pred derbijem ne pomeni veliko. Čeprav je Lazio pred obračunom s sinovi volkulje prepričljivo vodil na lestvici in v tej sezoni še ni okusil grenkobe poraza, je do tega kola skromna Roma celo brez pomoči svojega kapetana Francesca Tottija (ni imel pravice nastopa) slavila z 2:0. Roma je oba zadetka dosegla iz najstrožje kazni. Pri prvem je imel v 52. minuti Marco Borriello tudi veliko pomoč sreče, saj je žogo le s težavo spravil mimo oziroma pod Fernanda Muslera, ki je le nemočno opazoval, in v mrežo. Zmago je tri minute pred koncem rednega dela potrdil Mirko Vučinić. Varovanci slovenskega stratega Edija Reje na klopi Lazia so s prvim porazom v sezoni dopustili, da se jim je Milan približal le na dve točki zaostanka, Roma pa si je z zmago na vedno vročem mestnem derbiju, ki je tokrat minil brez izgredov navijačev, pred nadaljevanjem prvenstva predvsem okrepila samozavest.

Serija Udineseja se nadaljuje
Izjemna serija neporaženosti Udineseja in Samirja Handanovića se nadaljuje. Tokrat proti Cagliariju sicer ni bilo zmage (1:1), a varovanci trenerja Francesca Guidolina so neporaženi že šest dvobojev zapovrstjo, prav vseh 14 točk pa so zbrali ravno na zadnjih šestih tekmah. Handanović je kaj hitro moral po žogo v svojo mrežo, saj ga je že v 12. minuti premagal Daniele Conti. Domači so se sredi Vidma v igro vrnili tik pred koncem prvega polčasa, ko je za Udinese zabil Antonio Floro Flores. V drugem polčasu sta obe moštvi napadali s slepimi naboji.

Interju remi

Diego Milito
je po dolgem času spet začel tekmo Interja v prvi postavi, tako da je osamljeni jezdec v konici napada Samuel Eto'o na tekmi proti Brescii spet dobil družbo. Nerazzurri so sicer napadali, toda povedli so gostje, ko je dolgo žogo mojstrsko sprejel Andrea Caracciolo, jo nato spretno in srečno spravil mimo Walterja Samuela ter zaključil mimo vratarja Luce Castellazzija. Večer je postal še bolj kisel za Interiste, ko je moral že čez dobrih deset minut igrišče zaradi poškodbe zapustiti Maicon, ki mu je v drugem polčasu sledil še branilski kolega Samuel. Argentinec je obležal v bolečinah, kar je kazalo na hujšo poškodbo kolena.

Chievo je na gostovanju pri Fiorentini praktično vso tekmo držal 0:0, nato pa dobil gol v 81. minuti. Boštjan Cesar je odigral vso tekmo, Bojan Jokić pa je na igrišče pritekel v 74. minuti.

Rafael Benitez je že prej v slačilnici presenetljivo pustil Wesleyja Sneijderja, ki ga je zamenjal 19-letnim Joelom Obijem. Prav Obi je bil zelo aktiven, toda Milančani so si pripravili bore malo pravih priložnosti. Za izenačujoči zadetek se lahko zahvalijo je glavnemu sodniku tekme, ki je prestrogo dosodil najstrožjo kazen. Eto'o je namreč ob minimalnem kontaktu branilca Gaetana Berardija padel čez žogo. Kamerunec je sam izvedel najstrožjo kazen in poravnal izid, naleti Interja pa do konca niso obrodili sadov. Milito je iz nekaj metrov z zadnjim strelom na tekmi udaril za las prek vrat.

Lestvica:
1. Lazio 22 točk
2. Milan 20
3. Inter 19
4. Juventus 18
5. Napoli 18
...
8. Palermo 14
9. Chievo 14
10. Udinese 14
...
18. Parma 8
19. Cesena 8
20. Bari 8

Italijanska liga, 10. kolo:

Bologna
: Lecce 2:0 (0:0)
Di Vaio (84), Gimenez (85)
Rene Krhin (Bologna) okreva po poškodbi in ga ni bilo v ekipi.

Inter Milano : Brescia 1:1 (0:1)
Eto'o (72); Caracciolo (14)

Fiorentina
: Chievo 1:0 (0:0)
Cerci (81)
Boštjan Cesar je odigral vso tekmo, Bojan Jokić (oba Chievo) pa je na igrišče pritekel v 74. minuti.

Bari : Milan 2:3 (0:2)
Kutuzov (65), Barreto (90); Ambrosini (4), Flamini (31), Pato (72)

Juventus
: Cesena 3:1 (2:1)
Del Piero (31), Quagliarella (45), Iaquinta (88); Jimenez (11)

Lazio : Roma 0:2 (0:0)
Borriello (52/11-m), Vučinić (87/11-m)

Sampdoria : Catania 0:0

Udinese : Cagliari 1:1 (1:1)
Flores (44); Conti (12)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno tekmo.

Napoli : Parma 2:0 (1:0)
Cavani (19), Cavani (86)
 
Palermo : Genoa 1:0 (1:0)
Pinilla (42)
Josip Iličić je iz igre odšel v 74. minuti, Armin Bačinović (oba Palermo) je odigral celotno srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.