Šport > Nogomet
43 ogledov

Slovenca klonila na San Siru

Carlos Bacca AC Milan Chievo EPA
V italijanskem prvenstvu so v soboto odigrali tri tekme 27. kola.

Oba Slovenca v postavi Chieva - Valter Birsa in Boštjan Cesar, sta ob porazu proti AC Milanu na San Siru (3:1) odigrala vso tekmo.

Domači so povedli v 24. minuti z zadetkom Carlosa Bacce. "Leteči oslički" so izenačili v 42. minuti, ko je priborjeno enajstmetrovko izkoristil Jonathan de Guzmán

Tik pred polčasom bi Milan lahko spet povedel. Ob strelu je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela slovenskega reprezentanta Cesarja, a Bacca ni bil natančen z bele točke.

V drugem delu je bil spet zelo aktiven kolumbijski napadalec v vrstah domačih in po kotu v 70. minuti je vendarle prišel do svojega drugega zadetka na tekmi. 

Najlepšo priložnost za izenačenje je imel nato Birsa, toda vratar Gianluigi Donnarumma se je izkazal ob strelu Primorca. Zmago Milana je iz enajstmetrovke v 82. minuti potrdil nekdanji igralec Gorice Gianluca Lapadula.

Derby del Sole pripadel Napoliju

Dries Mertens AS Roma Napoli | Avtor: EPA EPA
V derbiju kola sta se na Olimpicu udarila AS Roma in Napoli, slavili pa so gostje (1:2) in se drugouvrščenim Rimljanom približali le na dve točki zaostanka.

Junak tekme je bil Belgijec Dries Mertens. Dosegel je oba gola za Napoli, prvega v 26. minuti po podaji Mareka Hamšika, drugega po asistenci Lorenza Insigneja na začetku drugega polčasa. Končni izid je v 89. minuti postavil Kevin Strootman.

Serie A, 27. kolo:

AC Milan - Chievo 3:1 (1:1)
Bacca 24., 70., Lapadula 82./11m; De Guzmán 42.

AS Roma - Napoli 1:2 (0:1)
Strootman 89.; Mertens 26., 50.

Sampdoria - Pescara 3:1 (1:1)
Fernandes 18., Quagliarella 58., Schick 68.; Cerri 32.

Nedelja:
Atalanta - Fiorentina
Cagliari - Inter
Udinese - Juventus
Torino - Palermo
Empoli - Genoa
Crotone - Sassuolo
Bologna - Lazio

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.