Šport > Nogomet
35 ogledov

Slovenca prirejala na Hrvaškem?

V prirejanje izzidov naj bi bili vpleteni tudi nogometaši in znani nogometni del Žurnal24 main
Hrvaški policisti v sklopu akcije "offside", v kateri preiskujejo prirejanja izidov na nogometnih tekmah in prevar pri stavah, priprli 20 hrvaških in dva slovenska državljana.
Na tekmo tudi do 300 tisoč
Borovec je pozneje na novinarski konferenci pojasnil še, da so vpleteni zaslužili od 150 tisoč do 300 tisoč evrov na tekmo. Za zdaj še niso aretirali vseh, ki so jih nameravali, odločili pa se bodo, ali bodo za nekaterimi vpletenimi izdali tiralice. Borovec prav tako ni želel razkriti, o kolikšnem številu tekem je govora in koliko denarja skupno se je obrnilo. Vse to bodo razkrili šele po koncu preiskave.

Hrvaška policija je v torek sporočila, da je zaradi suma prirejanja izidov na nogometnih tekmah in prevar pri stavah v kriminalistično preiskavo vključeno 20 hrvaških in dva slovenska državljana. Vse osumljene so hrvaški policisti že priprli. Novico je posredoval tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Krunoslav Borovec. Dodal je, da preiskavo vodi protikorupcijski urad v več hrvaških mestih. Mediji poudarjajo, da gre za policijsko operacijo "offside".

V sporočilu za javnost je Borovec zapisal, da je policijski nacionalni urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu začel preiskavo konec lanskega leta, potem ko je dobil obvestila nemške policije o dogovarjanju izidov nogometnih tekem ter stavah na omenjene tekme.

Borovec je dodal, da hrvaška policija zaradi suma dogovarjanja tekem v tujini sodeluje tudi s kolegi iz drugih evropskih držav. Velika mednarodna akcija se je začela lani, ko je nemška policija aretirala 15 ljudi, med katerimi sta bila tudi brata Ante in Milan Šapina iz Berlina, ki sta bila že leta 2005 obsojena zaradi prirejanja izidov na nogometnih tekmah.

Dnevnik Jutarnji list medtem na svoji spletni strani poroča, da ima informacije, da so med prijetimi nekdanja nogometaša Dinama in Varteksa, Jasmin Agić in Miljenko Mumlek, ki je bil tudi hrvaški reprezentant, ter Tomislav Zubak, sin podjetnika in lastnika kluba Croatia Sesvete, ki se je letos poslovil od prve hrvaške nogometne lige. Omenjeno trojico navaja tudi spletni portal index.hr.

Jutarnji list dodaja, da so prijete osebe osumljene za prirejanje izidov nogometnih tekem v hrvaški prvi nogometni ligi od marca do maja letos.

Hrvaški mediji so ugibali tudi o številnih drugih imenih znanih hrvaških nogometnih delavcev, kot so Igor Štimac, Zvonko Zubak, Reno Sinovčić in Tomislav Butina, vendar so slednji demantirali svojo vpletenost v omenjena kriminalna dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.