Šport > Nogomet
29 ogledov

Slovenci brez Oblaka zbrani v Malmöju

vid belec EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je po dobri uri in pol leta prispela v Malmö, kjer jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma s Švedsko.

"Zagotovo smo se dobro pripravili, manjkata še dva treninga. Delali smo dobro, trenirali smo dobro, tako da nas čaka lepa tekma," meni vratar Vid Belec, ki mu bo selektor Srečko Katanec ob odsotnosti Jana Oblaka bržčas namenil mesto med vratnicama na dvoboju z Zlatanom Ibrahimovćem in njegovimi soigralci.

"Švedska je fizično močna ekipa, nevarna iz prekinitev in podaj z bokov. Na to se bomo pripravili in na vsak način skušali braniti naš gol," se je na Švede ozrl čuvaj mreže pri italijanskem Carpiju in dodal, da imajo tudi sami dovolj moči za igro proti pregovorno fizično dobro pripravljenim Skandinavcem.

Belec je tudi razkril, kako bi Slovenija v mestu, le streljaj oddaljenem od danskega Koebehavna (tam igra Benjamin Verbič, ki bo zaradi klubskih obveznosti v ponedeljek izbrano vrsto gledal le s tribun), lahko presenetila udeleženko letošnjega evropskega prvenstva v Franciji. Švedska bo tam igrala v skupini E skupaj z Belgijo, Italijo in Irsko.

"Poskusili bomo s kakšnim protinapadom, saj Švedi zadaj niso tako hitri. To bomo poskusili izkoristiti z našimi hitrimi napadalci," je še povedal Belec, ki je zaključil, da bodo poskušali igrati po tleh, a da je od tekmeca odvisno, za kak slog igre se bodo odločili. "Na tekmi se vidi, kaj tekmec dopušča in česa ne. Temu je treba prilagoditi igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.