Šport > Nogomet
14 ogledov

Slovenci februarja z Albanci

Žurnal24 main
Matjaž Kek bo svoje varovance v letu 2011 prvič preizkusil februarja na prijateljskem srečanju proti Albaniji. Dvoboj bo odigran 9. februarja v Albaniji, prizorišče pa za zdaj še ni znano.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo februarja naslednje leto v prijateljski tekmi pomerila z Albanijo. Dvoboj bo v Albaniji 9. februarja v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), za zdaj pa še ni znano prizorišče, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

V istem terminu bo slovenska reprezentanca do 21 let igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Tekmo mladih reprezentanc bodo najverjetneje odigrali v Kopru.

Selektor Matjaž Kek bo svoje izbrance v letu 2011 prvič zbral v začetku februarja. NZS je sprejela vabilo albanske nogometne zveze. Kraj tekme sicer še ni določen, domači namreč izbirajo med Tirano in Dračem, tako da bodo naknadno določili tudi uro začetka tekme.

Slovenska in albanska izbrana vrsta – na zadnji Fifini lestvici sta na 17. oziroma 65. mestu – sta se doslej pomerili že štirikrat, Slovenija pa v teh dvobojih še ni izgubila. Leta 1999 je Slovenija v Tirani slavila z 1:0, v povratni tekmi kvalifikacij za Euro 2000 pa se je tekma v Ljubljani končala z 2:0 za Slovence. Leta 2007, v kvalifikacijah za Euro 2008, sta ekipi igrali v Skadru in v Celju, obakrat pa se je tekma končala z 0:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.