Šport > Nogomet
2 ogledov

Slovenci jih razvajajo

brendan rodgers EPA
Trener škotskega prvaka Brendan Rodgers je zatrdil, da se njegovi nogometaši na pripravah v Sloveniji zelo dobro počutijo.

Legendarni nogometni klub Celtic s Škotske je za poletne priprave izbral Slovenijo. Odločitev kluba, ki se lahko pohvali z devet milijoni navijačev po vsem svetu, je izjemno pomembna za promocijo Slovenije. Tekme v živo predvaja Celtic TV. Poletne priprave v Sloveniji pa na Celticovi uradni Facebook strani spremlja prek 1,5 milijona sledilcev.

Nogometaši aktualnega škotskega prvaka so se na prijateljski tekmi že pomerili s Celjem, tekma se je končala z neodločenim izidom 2:2. Med skoraj dvotedenskim bivanjem v Sloveniji se bodo člani slovite škotske zasedbe srečali tudi z Olimpijo in Mariborom.

Prijateljska tekma slovenskega in škotskega prvaka bo na stadionu v Stožicah v sredo, 6. julija, z začetkom ob 19. uri. Celtic pa se bo za konec priprav v Sloveniji pomeril še s slovenskim podprvakom, tekma z Mariborom v Ljudskem vrtu bo v soboto, 9. julija, prav tako ob 19. uri.

''Vsi bi nam radi pomagali''

"Prijateljske tekme s slovenskimi klubi so zelo dober test za nas, za našo formo. Zavedamo se, da moramo še veliko narediti, da bomo konkurenčni v kvalifikacijah za ligo prvakov. Prepričan pa sem, da nas čaka vznemirljiva sezona. V Sloveniji nam je zelo lepo, hotel, hrana, ljudje so prijazni, prijateljski, ustrežljivi, vsi bi nam radi pomagali, ustvarili ustrezne pogoje za treninge. Srečo imamo z vremenom, veliko pripomore k dobremu počutju športnikov, da lahko delajo. In delajo zelo dobro, priprave se odvijajo po načrtu. Slovenija je čudovita dežela za priprave na sezono. Sem smo sicer prišli delati, je pa tudi izjemno pomembno, da lahko uživamo in vidimo nekatere dele Slovenije," je svoje vtise o poletnem pripravljalnem taboru s sedežem v Mariboru strnil trener Brendan Rodgers, ki je moštvo iz Glasgowa prevzel letos maja, pred tem je bil trener Liverpoola.

Več kot 30-članska zasedba, v Ljubljani tudi britanski novinarji

Z njim je prišlo 31 igralcev Celtica, med njimi Craig Gordon, vratar škotske reprezentance, Scott Brown, kapetan Celtica in škotske reprezentance, Emilio Izaguirre, kapetan honduraške reprezentance, pa Mikael Lustig s Švedske, Stefan Johansen z Nizozemske in Nir Bitton iz Izraela, 16 članov osebja in novinarska ekipa. Novinarji iz medijev, kot so The Sun, Daily Mail, The Times, spoznavajo Slovenijo prek različnih doživetij, saj jim je Slovenska turistična organizacija pripravila pester študijski program po državi.

V nacionalni turistični organizaciji so prepričani, da je odločitev škotskega kluba, da poletje preživi pri nas, izjemno pomembna pri uvrščanju Slovenije kot odlične destinacije za športni turizem, priprave vrhunskih športnikov, organizacijo mednarodnih športnih dogodkov in razvoj športno-turističnih produktov.

Škotski ponos

Nogometni klub Celtic s častitljivo 128 letno tradicijo, ustanovili so ga le 1887, prvo tekmo so odigrali leta 1888, ta letnica je tudi na klubskem grbu, se lahko pohvali z izjemnimi navijači.

Navijače velikana s severa Velike Britanije so leta 2013 razglasili za tretje najboljše nogometne navijače na svetu. Od leta 2011 je klub 12. na lestvici po najbolje spremljanih tekmah. V povprečju spremlja tekme Celtica 48.000 ljudi, Deloitte Football Money League pa je Celtic šestkrat uvrstil na lestvico najbogatejših klubov sveta. Glavni delničar kluba je milijarder Dermot Desmond, ki je šesti na lestvici najbogatejših Ircev.

Komentarjev 2
  • blueone 19:39 05.julij 2016.

    Super, dobra promocija Slovenije

  • MiChO 17:30 05.julij 2016.

    Ž.J.: Zakaj Irski ponos?