Šport > Nogomet
21 ogledov

Slovenci možni nasprotniki Manchestrov

Ferguson Basel Manchester United Liga prvakov EPA
Angleški mediji so svoje strupene puščice obrnili proti obema manchestrskima kluboma, ki bosta naslednje leto igrala v drugorazredni Evropski ligi. Najbolj oster je bil kljub vsemu nekdanji nogometaš Uniteda Roy Keane. Z obema velikanoma bi se lahko pomerili tudi Samir Handanović, Andraž Kirm ali Branko Ilić.

"Ljudje so govorili o mladih igralcih. Imeli ste (Phila) Jonesa, (Chrisa) Smallinga in (Ashleyja) Younga, ki so prihajali, vsi so jih poveličevali, ampak čaka jih še veliko dela," je kruto realnost Manchestra Uniteda, ki ga po izpadu iz Lige prvakov čaka nastopanje v Evropski ligi, orisal njihov nekdanji kapetan Roy Keane. "Za nekatere je to padec na trdna tla. Jaz bi prijel nekaj teh fantov in jim rekel: 'Bolje, da se zberete.' Mislim, da je bil njihov najboljši nogometaš (proti Baslu, op. a.) Ryan Giggs. To pove vse. Star je 38 let in ne moreš se zanašati nanj. United je dobil tisto, kar si je zaslužil."

Največji dobitnik, tako pišejo angleški mediji, je televizijska hiša Channel 5, ki si je pred sezono zagotovila pravice za prenašanje tekem EL, zdaj pa je v eni noči dobila najboljšo reklamo, kakršne si ni mogla obetati niti v sanjah. Kot dve izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip bosta United in City nosilca pri žrebu parov, kjer jih čaka eden izmed 12 drugouvrščenih ekip iz skupinskega dela EL ali kateri izmed najslabših tretjeuvrščenih iz LP. Slovenski vratar Samir Handanović z Udinesejem na tekmi zadnjega kola potrebuje le remi proti Celticu, ki bi Videmčanom zagotovil drugo mesto, tako da bo "Sarma" po vsej verjetnosti eden izmed možnih nasprotnikov Cityja in Uniteda. Drugo mesto ima že zagotovljeno Branko Ilić (Lokomotiva Moskva), možnosti pa ima še vedno tudi Andraž Kirm (Wisla Krakow). Oba Manchestra se lahko srečata že v četrtfinalu.

Pri Telegraphu so po izpadu Uniteda sicer napovedali, da bo trener sir Alex Ferguson tekmovanje izrabil zgolj kot poligon za preizkus mladih nogometašev, saj si v domačem prvenstvu ne more privoščiti večjega zaostanka za Cityjem. "Unitedov poraz je prišel samo 193 dni po porazu z Barcelono v lanskoletni Ligi prvakov na Wembleyju in 31 dni pred tekmo s Cityjem v tretjem kolu pokala FA, kar je zdaj za United postala tekma velikega pomena. Po tem, ko so proti Crystal Palacu prejšnji teden izpadli iz Ligaškega pokala, bi poraz proti Cityju njihovo sezono pustil v ruševinah," dodajajo pri Independentu.

The Sun se je podrobno lotil tudi Cityjevega neuspeha: "Kapetan Vincent Kompany je dejal, da je bil City v najtežji skupini, medtem ko je Roberto Mancini menil, da je vedno težko za vsako ekipo, ki prvič sodeluje v Ligi prvakov. Ampak igralci, kot so David Silva, Yaya Touré, Samir Nasri in Gaël Clichy, so izkušeni nogometaši na tem nivoju, ne novinci, ki bi mogli Cityju pomagati do uvrstitve v nadaljnje tekmovanje ... To je bil gotov dokaz, da denar ne zagotavlja uspeha."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.