Šport > Nogomet
28 ogledov

Slovenci na "fajt" v Belfast

Žurnal24 main
Po dnevu žalovanja in porazu proti Italiji slovenska nogometna reprezentanca že gleda proti Belfastu, kjer jih čakajo stari znanci Severni Irci. "Moramo iti v 'fajt'," napoveduje Samir Handanovič.
Za tekmo v Belfastu moramo biti predvsem pravi, iti v 'fajt', čaka nas drugačna tekma kot danes. Poizkusili bomo zmagati, ampak ostalo je še pet tekem, tako da je v igri še veliko točk. Se ne bojim.
Samir Handanovič

Tri točke po mnenju slovenskih reprezentantov v Belfastu (še) niso nujne, praktično nihče pa si ne upa niti pomisliti, kakšne posledice bi utegnil imeti drugi poraz v severnoirski prestolnici, kjer so Slovenci kljub veliki zaušnici začeli zmagovito pot proti svetovnemu prvenstvu v Južni Afriki.

"Za tekmo v Belfastu moramo biti predvsem pravi, iti v 'fajt', čaka nas drugačna tekma kot danes. Poizkusili bomo zmagati, ampak ostalo je še pet tekem, tako da je v igri še veliko točk. Se ne bojim. Moral je priti tudi poraz," je po tekmi z Italijo razlagal vratar Samir Handanovič, eden redkih, če ne celo edini, ki je v petek odigral na res visokem nivoju. Njegova naloga bo na Windsor Parku še toliko težja, saj bo zaradi kartonov manjkal njegov poveljnik obrambe Boštjan Cesar, medtem ko je zdravstveno stanje Miša Brečka še naprej nejasno.

"Če bi proti Italiji zmagali ali remizirali, bi morali to potrditi tudi na Severnem Irskem. Naša zmaga ne bi pomenila nič, če bi tam izgubili. Mislim, da bi se z zmago v torek spet vrnili v igro za drugo mesto – za zmago v Belfastu bomo dali vse od sebe," pa pred izjemno pomembnim gostovanjem, ki bi Slovenijo ob ugodnem rezultatu ohranilo na drugem mestu skupine C, napoveduje Zlatan Ljubijankič.

Prenovljeni Irci na robu prepada
Če slovenski fantje še ne lovijo zadnjega vlaka, je pri Severnih Ircih vse jasno – predzadnje moštvo skupine C, ki je po štirih odigranih tekmah le pred Ferskimi otoki, v igri ohranjajo le še tri točke proti Sloveniji. Po fantastičnem začetku kvalifikacij in zmagi v Ljudskem vrtu (1:0) je njihova krivulja doživela pričakovan padec, točke pa so jim kasneje vzeli tudi stari dobri Ferci. Na "tekmi duhov" pred prazno beograjsko Marakano so otočani v petek sicer dolgo časa vodili, nato pa je njihova prenovljena in pomlajena postava z debitantom Leejem Campom v vratih povsem razpadla.

Komaj čakam na tekmo s Slovenijo. Bil sem na Windsor Parku za tekmo z Italijo na začetku kvalifikacij in atmosfera je bila fantastična.
Lee Camp

Po povratku v domovino so za tekmo vprašljivi trije pomembni igralci: oba prva branilca Jonny Evans (Manchester United) in Aaron Hughes (Fulham) ter nepredvidljivi napadalec Kyle Lafferty (Rangers), medtem ko je legendarnega napadalca Davida Healyja doletel "Cesar", saj zaradi kartonov nima pravice nastopa.

"Komaj čakam na tekmo s Slovenijo," je po tekmi s Srbi navdušeno razlagal vratar Camp, nekdanji čuvaj mreže mlade angleške reprezentance, ki je navdušil na svojem debiju. "Bil sem na Windsor Parku za tekmo z Italijo na začetku kvalifikacij in atmosfera je bila fantastična."

Pred varovanci Matjaža Keka je torej nov zmenek z usodo. Toda prav na ključnih tekmah si je novi slovenski rod nogometašev zgradil ime in spoštovanje, prav Windsor Park, kjer so jih pred leti vsi odpisali, pa lahko pomeni simboličen povratek v novo življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.