Šport > Nogomet
22 ogledov

Slovenci optimistično v Ukrajino

Selektor Kostič poudarja, da je Krhin dodana vrednost mlade reprezentance. NZS
Le še nekaj dni in začelo se bo evropsko prvenstvo do 19 leta, na katerem bo premierno sodelovala tudi Slovenija. Selektor Miloš Kostič je pred začetkom optimističen.
 

Člani reprezentance:

Vratarja: Franci Biček (Domžale) in Matej Radan (Maribor)
Obrambni igralci: David Jerkovič (Triglav Kranj), Boban Jović (Aluminij), Nejc Mevlja (Gorica), Anel Omerovič (Sparta Praga), Matej Rapnik (Interblock) in Alen Vučkič (Domžale) Igralci sredine igrišča: Matic Fink (Interblock), Dejan Lazarević (Genoa), Miha Mevlja (Gorica), Martin Milec (Aluminij), Rajko Rep (MIK CMC Celje) in Haris Vučkič (Newcastle United) Napadalci: Leon Črnčič (Aluminij), Dejan Dimitrov (Triglav Kranj), Armend Sprečo (Maribor) in Dejan Zadnikar (Interblock)

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let bo na evropskem prvenstvu v Ukrajini prvo tekmo predtekmovanja v skupini A z gostiteljico igrala 21. julija (ob 18. uri). S Švico bo Slovenija igrala 24. julija (16.00), z Anglijo pa v zadnji tekmi predtekmovanja 27. julija ob 18. uri; vse tekme bodo v Donecku. Cilj ekipe je ena zmaga in še kakšen remi. V skupini B bodo igrale Francija, Srbija, Turčija in Španija. V polfinale, ki bo 30. julija, se bodo uvrstili zmagovalki in drugouvrščeni reprezentanci obeh skupin, finale pa bo 2. avgusta.

Selektor reprezentance Miloš Kostič je imel zaradi odpovedi veliko težav s sestavo ekipe, na prvem srečanju Slovenije na EP pa zaradi kazni ne bo tudi kapetana Rajka Repa. Člana milanskega Interja Rene Krhin in Vid Belec sta s člansko ekipo Interja že odpotovala v ZDA in se zato nastopu za reprezentanco odpovedala. Zaradi poškodb se prvenstva ne morejo udeležiti Robert Berič, Antonio Mlinar Delamea, Blaž Božič, Aljaž Struna in vratar Matic Kotnik, kot zadnji pa je ta seznam dopolnil še Adnan Bešič, ki si je križne vezi poškodoval na sredinem prijateljskem srečanju mladih slovenskih upov proti Aluminiju. Ta dvoboj so mladi upi z zadetkoma Leona Črnčiča in Harisa Vučkiča dobili z 2:0.

Prav od Vučkiča, ki je član Newcastle Uniteda, Kostič veliko pričakuje že na tem turnirju, pa tudi v nadaljevanju njegove športne poti. "Priprave na Pohorju so bile zelo uspešne, čeprav so se pojavile tudi dodatne poškodbe. Večino nalog, ki smo si jih zadali, smo izpolnili. Sem optimist in prepričan, da lahko na EP pokažemo, da se je ekipa zasluženo uvrstila na EP. Od vsakega tekmeca imamo nekaj informacij, najbolj pa smo se pripravili na Ukrajino, ki je naš prvi tekmec. Na vsaki tekmi želimo zmagati in tako bomo tudi igrali. Ne bomo igrali zaradi 'računic', ker jemljemo ta turnir kot nagrado, zato bomo skušali dati več kot sto odstotkov, da bi bili uspešni," je na novinarski konferenci povedal selektor Kostič. Do 1. julija je NZS na UEFO poslala seznam tridesetih igralcev, iz katerega se lahko črpa morebitne rezerve v primeru dodatnih poškodb, kar pa navijači in vodstvo ekipe upajo, da se ne bo zgodilo.

 
 

Proti obema igralcema Interja, ki sta odpovedala nastop, bomo uvedli disciplinski postopek. Sta me zelo razočarala, posebej Rene, ki je bil kapetan ekipe.

Ivan Simič

 
"Ponosen sem na te naše igralce, ki so se prvič v mladinskih kategorijah uvrstili na EP in to na turnir, na katerem sodeluje le osem ekip. Reprezentanci na čelu s selektorjem povsem zaupam. Pričakujemo eno zmago in mogoče kakšen neodločen izid. Škoda le, da manjka toliko igralcev, vendar je zdravje na prvem mestu. Proti obema igralcema Interja, ki sta odpovedala nastop, bomo uvedli disciplinski postopek. Sta me zelo razočarala, posebej Rene (Krhin, op. STA), ki je bil kapetan ekipe. Sem globoko razočaran nad njuno odločitvijo, vendar je sedaj ta zadeva zame že končana," je menil predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič, ki si bo v Ukrajini ogledal uvodno tekmo slovenske ekipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.