Šport > Nogomet
15 ogledov

Slovenci po zmago na Ferske otoke

Kek pravi, da zadnjih Fercev njegovi varovanci ne smejo podcenjevati. (Foto: Nik Nik Rovan
Slovenska članska nogometna reprezentanca bo v petek ob 19.30 igrala sedmo tekmo kvalifikacij za EP leta 2012. Izbranci Matjaža Keka se bodo v Toftirju merili z izbrano vrsto Ferskih otokov.
Menim, da smo, kljub temu da je za igralci dolga in naporna sezona, sposobni še enkrat igro dvigniti na takšno raven, kot jo zahteva reprezentančna tekma.
Matjaž Kek

Vloga favorita je na strani slovenske ekipe, ki bo naredila vse, da vpiše še kako pomembne tri točke. Slovenija je po šestih tekmah z osmimi točkami na drugem mestu v skupini C, vodi Italija s 13 točkami s petih tekem, petkovi tekmeci Slovenije pa so na zadnjem mestu z eno točko. To so osvojili na domačem igrišču proti Severni Irski (1:1), sicer pa so izgubili v gosteh z Estonijo (1:2), doma proti Srbiji (0:3), v gosteh z Italijo (5:0) ter v gosteh s Slovenijo (5:1).

"Da, oni so zadnji v skupini, redko zbirajo točke, niso nasprotnik, ki bi se ga morali bati, toda nikakor ga ne smemo podcenjevati. Mislim, da je to tekma 'glav', karakterjev, in menim, da smo, kljub temu da je za igralci dolga in naporna sezona, sposobni še enkrat igro dvigniti na takšno raven, kot jo zahteva reprezentančna tekma. Prepričan sem, da bomo s pozitivno energijo in veliko motivacijo nalogo opravili tako, kot si mi želimo in kot od nas pričakuje športna javnost. Izhodišče je jasno. To pomeni organiziran napadalni nogomet, s katerim je treba čim prej priti do neke odločitve, ki ti da mirnost," je na današnji novinarski konferenci na Ptuju povedal Matjaž Kek.

Ta težav s poškodbami v kadru, ki se sicer še "polni" (v torek bodo opravili prvi trening v polni postavi), nima. Vprašljiv je le Zlatan Ljubijankić, čigar usoda bo znana v prihodnjih dveh, treh dneh, nekaj težav pa je imel tudi Bojan Jokić z izpahnjeno ramo. "Za to tekmo bom nared. V klubu sem že treniral dva tedna, poškodba rame pa se vleče sicer že dva meseca. Še vedno je boleče, toda mislim, da ne bo težav," meni Jokić.

Njegov kolega na nasprotnem boku zadnje vrste Mišo Brečko priznava, da bo tekma vse prej kot lahka. "To bo zahtevna tekma za konec sezone. Mi lahko veliko izgubimo, zato moramo biti zelo osredotočeni od prve minute naprej. S Ferskimi otoki so imele praktično vse reprezentance težave, ko so oni igrali doma, zato moramo biti pazljivi," poudarja Brečko, a hkrati dodaja: "Mi se moramo skoncentrirati na svojo igro. Resda bo proti Ferskim otokom mogoče malce drugačna tekma kot proti kakšnemu močnejšemu tekmecu, saj bomo verjetno imeli večjo posest žoge. Če bomo pravi, potem bomo zmagali in to je tudi naš cilj."

Slovenska vrsta, trenutno 17. na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa), se bo na Ferske otoke (136. na Fifini lestvici), s katerimi se je doslej pomerila trikrat (dve zmagi in remi), odpravila v sredo popoldne, pred tem bo opravila še trening v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.