Šport > Nogomet
27 ogledov

Slovenci proti Bosni na "smučišču"

Stožice stadion Slovenija Bosna in Hercegovina sneg vreme prijateljska tekma Instagram
Snežni metež, ki je v sredo slovensko prestolnico obarval v belo, naj ne bi ogrozil večerne prijateljske tekme med Slovenijo in Bosno in Hercegovino. Na preizkušnji bo ogrevana zelenica stadiona Stožice, na pomoč pa je po nekaterih informacijah priskočila tudi vojska. Igrišče je bilo uro in pol pred tekmo že povsem očiščeno in pripravljeno za igro.

Pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) so zagotovili, da sredina tekma med Slovenijo in Bosno in Hercegovino, ki bo na sporedu ob 18. uri, ni pod vprašajem. Tekma na stadionu Stožice je "v rokah" podtalnih grelcev ljubljanske zelenice.

Prva tekma po povratku selektorja Srečka Katanca bi morala biti po prvotnih načrtih na sporedu v Kopru, a so jo zaradi ekstremno velikega zanimanja nato z Bonifike prestavili v Ljubljano. Po nekaterih podatkih naj bi pri čiščenju snega z zelenice pomagala celo slovenska vojska.

Bosanski mediji poročajo, da bo njihova reprezentanca igrala na smučišču. "V tem trenutku teren na stadionu Stožice bolj spominja na smučišče kot na nogometno igrišče," pišejo na spletni strani sportsport.ba.

Morje navijačev "Zmajev"

Na stadionu se delavci že nekaj časa trudijo, da bi zelenico pred tekmo vsaj približno pripravili za tekmo najvišjega nivoja. Sneg z igrišča čistijo s plugom, medtem ko bodo morali pri NZS za tekmo verjetno priskrbeti tudi oranžne žoge.

V Ljubljani se sicer že več dni zbirajo navijači bosanske izbrane vrste z vseh vetrov, ki tradicionalno spremljajo izbrance Safeta Sušića po celotni Evropi. Po ocenah bosanskih kolegov bi lahko zanje v Stožicah navijalo vsaj 8.000 ljudi.

Tudi na ljubljanski železniški postaji je iz grl okrog petdesetih navijačev gostujoče ekipe nekaj ur pred tekmo odmevalo: "Ko ne skače mrzi Bosnu, hej, hej, hej, ..." (Kdor ne skače sovraži Bosno, hej, hej, hej, op. a.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.