Šport > Nogomet
31 ogledov

Slovenci razbili Bosance

Slovenci so dobro začeli kvalifikacije za EP. (Foto: Futsal.si) Žurnal24 main
Slovenska futsal reprezentanca je odlično začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2012. Slovenci so v prvem kolu s kar 5:1 premagali Bosno in Hercegovino.

Slovenska reprezentanca v futsalu je v Laškem na tekmi prvega kola kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo leta 2012 premagala Bosno in Hercegovino s 5:1 (1:1). Na prvi tekmi dneva je Italija ugnala Latvijo s 6:1 (2:0).

Za Slovenijo so zadeli Gašper Vrhovec (20., 33.), Benjamin Melink (22.), Damir Pertič (31.) in Sebastijan Drobne (38.), za BiH pa je bil uspešen Vladimir Vladisavljević (7.).

Slovenci so se zavedali, da je tekma z BiH zelo pomembna. Če tokrat ne bi zmagali, bi se lahko praktično poslovili od sanj o EP 2012, ki bo na Hrvaškem. Tekma pa se ni začela po njihovih željah, saj so nogometaši iz Bosne in Hercegovine hitro povedli, domačini pa so imeli veliko težav z realizacijo. Šele ob koncu prvega polčasa jim je uspelo izenačiti, v drugem pa so nato popolnoma nadvladali tekmeca in se veselili visoke zmage.

"Na nek način je zmaga prepričljiva, vendar med tekmo ni bilo vse tako lahko. Takoj smo dobili gol, tekmeci so dobili motiv, tako da smo šele ob koncu polčasa izenačili. V drugem polčasu pa smo bili absolutno boljši, ne bi bilo nič narobe, če bi še kak zadetek padel v njihovo mrežo. Ampak vendarle sem glede na potek tekme zadovoljen z izidom, upam pa, da fantje niso porabili preveč moči, saj nas jutri pričakuje fizično bistveno bolje pripravljena Latvija," je tekmo ocenil selektor Slovenije Andrej Dobovičnik.

Slovenija bo v petek ob 20. uri igrala z Latvijo, BiH pa ob 17. 30 z Italijo. "Latvijce smo si ogledali, čez noč bomo s strokovnim vodstvom še preučili njihove postavitve, prekinitve in podobno. Upam, da bomo v dopoldanskem času to prenesli na fante. Vsekakor je pripravljenost zelo pomembna in upam, da bomo na tem področju zdržali. Če se bo to uresničilo, potem se za izid ne bojim, v nasprotnem primeru pa imamo lahko z Latvijo velike težave," se je na petkovega tekmeca ozrl Dobovičnik.

Kvalifikacijski turnir za EP 2012, 1. kolo:


Slovenija : BiH 5:1 (1:1)
Vrhovec (20, 33), Pertič (31), Drobne (38); Vladisavljević (7)

Italija : Latvija 6:1 (2:0)
Vampeta (7, 24), de Arauyo (12), Romano (32), Patias (32), Bertoni (33); Žukovs (31)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.