Šport > Nogomet
26 ogledov

"Slovenci so nas namučili"

Žurnal24 main
Selektor angleške nogometne reprezentance, Italijan Fabio Capello, je svoje zvezdnike v izbrani vrsti opozoril, da naj ne pričakujejo lahke poti v izločilne boje na letošnjem svetovnem prvenstvu v JAR.

Anglija se bo na SP 2010 merila v skupini C skupaj s Slovenijo, z ZDA in Alžirijo. Mnogi nogometni poznavalci na Otoku so se po žrebu veselo nasmihali, češ da je pol dela z lahkim žrebom že opravljenega.

Toda Capello, ki bo 30-članski seznam reprezentantov za SP objavil v torek, ne podcenjuje omenjenih tekmecev. "Po žrebu so vsi mislili, da bo vse skupaj lahko. Toda naša največja napaka bi bila, če bi mislili, da je žreb lahek le zaradi tega, ker smo pač Anglija," je v pogovoru za Eurosport povedal strateg Angležev.

"ZDA so vedno dobro igrale na SP. Bil sem v JAR na pokalu konfederacij, ko so Američani premagali Španijo, ki so vse prej kot majhno moštvo. Zato si zaslužijo popolno spoštovanje. Slovenija je v dodatnih kvalifikacijah izločila Rusijo, ki je vrhunska reprezentanca. Prav tako smo se z njo pomerili na Wembleyju in tekmo dobili le z 2:1. Slovenci so nas namučili. Alžirija je izločila Egipt, ki je afriški prvak. Ko torej tako pogledaš na tekmece, je jasno, da se morajo ljudje malce umiriti svoje strasti, saj te tri tekme gotovo ne bodo lahke. Vse te ekipe so dobro organizirane in imajo dobre igralce," pravi Capello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.