Šport > Nogomet
22 ogledov

Slovenci že na Euru

(Foto: Drago Perko) Žurnal24 main
Slovenska futsal reprezentanca se je že po drugem kolu kvalifikacijskega turnirja v Laškem uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška.

Slovenska reprezentanca v futsalu je v Laškem v 2. kolu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo leta 2012 premagala Latvijo s 4:3 (2:3). Na prvi tekmi dneva je Italija s 4:0 (1:0) ugnala Bosno in Hercegovino. Slovenci in Italijani so si že zagotovili nastop na EP, ki bo prihodnje leto na Hrvaškem.

Za Slovenijo, ki ima tako kot Italija dve zmagi po dveh krogih, so nocoj zadeli Rok Mordej (3.), Damir Pertič (16.), Gašper Vrhovec (32.) in Benjamin Melink (33.), za Latvijo pa Alen Fetič (2./avtogol), Pertič (5./avtogol) in Maksim Sens (9.).

Tekma se je začela precej nenavadno in povsem v nasprotju s pričakovanji slovenskih navijačev. Fetič in Pertič sta namreč na začetku tekme kar dvakrat premagala lastnega vratarja in tako Latvijcem podarila vodstvo z 2:1, ki so ga slednji nato še povišali. A izbranci Andreja Dobovičnika so se nato vendarle zbrali, imeli terensko pobudo, ki so jo pred koncem prvega polčasa izkoristili za znižanje zaostanka in vrnitev v igro.

Tudi v drugem polčasu so Slovenci pritiskali proti latvijskim vratom, veliko poskušali, a žoga ni našla poti v mrežo. V 32. minuti pa so se domačini le veselili. Premoč na igrišču je končno okronal Vrhovec in izid izenačil, le dobre pol minute pozneje pa je za še večje olajšanje navijačev poskrbel Melink z zadetkom za prvo vodstvo na tekmi in končno zmago.

"Fantom moram res čestitati, res so pokazali, da so pravi. V težki tekmi, v kateri smo bili mi vidno kakovostnejša ekipa, smo nesrečno prišli v položaj, da do zadnjih minut trepetamo za zmago. A smo kljub temu uspeli, kar je najvažnejše. Izpolnili smo cilj, gremo na evropsko prvenstvo, s tem se nam je povrnilo več kot dveletno trdo delo. Čaka nas še tekma proti Italiji, na kateri bomo lahko oboji sproščeni, zato se obeta tekma za sladokusce. Seveda pa jo bomo poskušali dobiti," je po tekmi dejal slovenski selektor Andrej Dobovičnik.

Slovenijo so zastopali Damir Puškar, Alen Fetič, Kristjan Čujec, Benjamin Melink, Rajko Uršič, Aljoša Mohorič, Rok Mordej, Dejan Simič, Sebastjan Drobne, Igor Osredkar, Gašper Vrhovec in Damir Pertič, Latvijo pa Aigars Bondars, Maksims Sens, Sergejs Nagibins, Andrejs Šustrovs, Dmitrijs Jakovlevs, Jurijs Trofimovs, Vadims Atamanukovs, Andrejs Aleksejevs, Olegs Matvejevs, Igors Dacko, Ruslans Seleznovs in Aleksandrs Žukovs.

V sklopu kvalifikacij ta teden poteka še pet turnirjev, gostiteljem Hrvatom pa se bo na EP 2012 pridružilo šest zmagovalcev teh turnirjev in pet najboljših drugouvrščenih držav.

Zadnji krog tekmovanja v Laškem bo na sporedu v nedeljo. Ob 15.30 se bosta srečali Latvija in BiH, ob 18.00 pa v dvoboju za prvo mesto še Slovenija in Italija.

Kvalifikacijski turnir za EP 2012, 2. kolo:

Italija : BiH 4:0 (1:0)
Bertoni (13, 33), Lima (24), Vampeta (26)

Slovenija : Latvija 4:3 (2:3)
Mordej (3), Pertič (16), Vrhovec (32), Melink (33); Fetič (2/ag), Pertič (5/ag), Sens (9)

Lestvica: 1. Italija 6 točk, 2. Slovenija 6, 3. Latvija 0, 4. BiH 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.