Šport > Nogomet
14 ogledov

Slovenci že v dodatnih kvalifikacijah

Futsal: Slovenija : Nizozemska 3:4 Žurnal24 main
Slovenska futsal reprezentanca je v 2. kolu kvalifikacijskega turnirja za svetovno prvenstvo 2012 v Laškem proti Moldaviji vpisala še drugo zmago (6:1) in se že uvrstila v dodatne kvalifikacije.

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v 2. kolu kvalifikacijskega turnirja za svetovno prvenstvo 2012 v Laškem premagala Moldavijo s 6:1 (5:1) in tako po četrtkovem uspehu proti Izraelu prišla še do druge zmage. S tem so si izbranci Andreja Dobovičnika že zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Za Slovenijo so nocoj zadeli Damir Pertič (2., 12.), Rajko Uršič (16., 17.), Sebastjan Drobne (20.) in Rok Grželj (35.), za Moldavijo pa je bil uspešen Aleksandru Antonov (9.).

Slovenci so odlično odprli tekmo pred približno 400 gledalci. Že v drugi minuti je namreč Slovenijo v vodstvo popeljal Damir Pertič. Moldavci so izenačili v deveti minuti, potem ko je po diagonalni podaji iz prve ustrelil Aleksandru Antonov. Nekaj minut zatem so domači znova povedli prek Pertiča, a ostali tudi brez poškodovanega Kristjana Čujca (gleženj). V 16. minuti so svojo prednost povišali, potem ko je Benjamin Melink lepo našel Rajka Uršiča, ki je zadel za 3:1, isti igralec pa je v naslednji minuti s svojim 16. golom v reprezentanci na 73. tekmi prednost povišal že na 4:1. V zadnji minuti polčasa je usodo Moldavije zapečatil Sebastjan Drobne z golom za 5:1.

Drugi polčas ni postregel s spremembo razmerja moči. Slovenska vrsta je nadaljevala z disciplinirano igro v napadu in obrambi. V visokem ritmu je pritiskala na Moldavce, ki so kot po tekočem traku izgubljali žoge na svoji polovici, to pa je bila voda na mlin Slovenije, ki je pletla mrežo okoli vrat gostov. Rok Grželj je v 35. minuti le še potrdil zmago Slovenije.

"Moram reči, da se nam je odvalil velik kamen od srca po včerajšnji minimalni zmagi proti Izraelu. Ampak izkazalo se je, da so imeli tudi Srbi velike težave z njim, kar pomeni, da so Izraelci zasluženo v tretjem kakovostnem bobnu. Danes so naši fantje igrali malce pod pritiskom glede na to, da smo se dolgo pripravljali in bi bilo pač škoda, če bi to danes podrli. Zelo sem vesel, cela ekipa si bo oddahnila. Želim si, da se dobro regeneriramo in pridemo v nedeljo spet povsem pripravljeni na igrišče," je po zmagi nad Moldavijo povedal selektor Dobovičnik.

Ta je tudi danes v boj poslal Damirja Puškarja, Roka Mordeja, Roka Grželja, Igorja Osredkarja, Damirja Pertiča, Aljošo Mohoriča, Primoža Zorča, Sebastjana Drobneta, Kristjana Čujca, Benjamina Melinka, Rajka Uršiča in Alena Fetiča. Na tribuni pa sta ostala Alen Mordej in Gaj Rosič.

Na prvi tekmi dneva je srbska reprezentanca igrala neodločeno proti Izraelu. Končni izid je bil 4:4 (4:2). Zadnji krog turnirja bo na sporedu v nedeljo. Slovenija bo igrala s Srbijo, Izrael pa z Moldavijo. "Za nedeljo je težko karkoli napovedovati. To bo lepa tekma. Če naši fantje ne bodo igrali v krču, se lahko zoperstavijo višjerangirani Srbiji. Možnosti so polovične. Upam, da se bomo regenerirali, da se bomo spočili, da bo Čujec nared po poškodbi in da bomo v popolni postavi šli v zadnjo tekmo," je še povedal slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.