Šport > Nogomet
170 ogledov

Slovenci želijo Portugalski narediti to, kar je Malta storila njim

slovenska nogometna reprezentanca Profimedia
"Tako kot se je Malta borila proti nam in presenetila, bomo zdaj mi v podobni vlogi v torek. Verjamem v našo dobro igro," je pred torkovo prijateljsko tekmo v Stožicah dejal slovenski reprezentant Jure Balkovec.

Slovenska nogometna reprezentanca se je ponoči vrnila z Malte, kjer je igrala neprepričljivih 2:2 z nogometno precej manj uglednim tekmecem. V slovenskem taboru tako ni bilo posebnega zadovoljstva, a pravijo, da je bil to dobrodošel padec na realna tla pred torkovo tekmo s Portugalsko in nadaljnjimi pripravami na letošnje evropsko prvenstvo.

"Če ne drugega, smo iz te tekme povlekli to, da smo mogoče padli na realna tla, čeprav je to mogoče še neka ocena iz še 'vroče glave'," je po prvi pripravljalni tekmi v letu 2024 povedal bočni branilec Jure Balkovec. Ta je tako kot še nekateri, ki niso bili stalni člani udarne postave, tudi dobil priložnost za igro od začetka.

Malta - Slovenija Prva tekma Šport Selektor Kek s tribune spremljal remi svojih varovancev

Poudaril je, da je ta predstava v Ta'Qaliju dobro opozorilo. "Veliko smo naredili z uvrstitvijo na EP, ampak še vedno bo treba zelo veliko delati, da bomo V Nemčiji naredili dobre stvari," je dodal Balkovec in zanikal, da je bila reprezentanca z mislimi že pri Portugalcih.

"Ne, glava še ni bila pri Portugalski. Resno smo se pripravili. Smo pa tudi fantje, ki v zadnjem času nismo igrali v prvi postavi, dobili priložnost, mogoče smo v tej želji malce pregoreli. Analizirali bomo tekmo, videli, kaj je bilo narobe, in šli na vso moč na Portugalsko," je povedal.

Zagotovil je, da ob razprodanih Stožicah in eni najboljših reprezentanc na svetu motivacije ne bo manjkalo. "Prepričan sem, da bomo dobro igrali. Ni vsak dan takšne tekme. Vsak igralec se veseli tega, da se dokažeš, da vidiš, kje si v primerjavi z največjimi zvezdami nogometa," je nadaljeval.

"Tako kot se je Malta borila proti nam in presenetila, bomo zdaj mi v podobni vlogi v torek. Verjamem v našo dobro igro," je pozitivno zaključil, čeprav je kar nekaj igralcev dobilo udarce v bojih z agresivnimi Maltežani.

V vsakem primeru pa tudi glede na četrtkov obračun Portugalske s Švedsko Slovence, ki so izgubili enkrat na zadnjih osmih tekmah, čaka zahteven test. Izbranci Roberta Martineza so v letu 2023 dobili vseh deset tekem, četrtkovo s Švedsko pa kar s 5:2, čeprav nekateri niso igrali, vključno s prvim zvezdnikom Cristianom Ronaldom, ki pa bo selektorju na voljo v torek.

Portugalska Napolnili mrežo Šport Portugalci z lepo popotnico v Stožice

Portugalska je proti Švedom igrala v sistemu 4-3-3, Martinez, ki je glede tekme poudaril delo na obrambnih konceptih, pa je bil, tako ga je navedel časnik A Bola, predvsem zadovoljen z delovanjem in komunikacijo srednjih branilcev Pepeja in Rubena Diasa ter vezista Joaa Palhinhe.

"To je bila priložnost za delo na komunikaciji med Pepejem, Rubenom Diasom in Palhinho. Linija treh, ki je dobro branila nadarjena švedska napadalca (Alexandra Isaka in Viktorja Gyokeresa; op. STA). Všeč mi je bilo," je dejal Martinez, ki mu sicer nista bila toliko po godu dva prejeta zadetka.

A glede strelskega izkupička ni mogel biti razočaran, švedsko mrežo so zatresli Rafael Leao, Matheus Nunes, Bruno Fernandes, Bruma in Goncalo Ramos. "Zelo pozitiven vtis. Zdaj je tak čas za zbiranje informacij, vzdušje je zelo dobro, tako da upam, da me bo maja bolela glava zaradi razmišljanja, koga dati na končni seznam," je še povedal Martinez.

Ta v Slovenijo ne bo peljal kar nekaj velikih imen. Bernardo Silva, Ruben Dias, Joao Palhinha, Nelson Semedo, Toti Gomes, Rafael Leao, Bruno Fernandes in Goncalo Ramos so dobili dovoljenje za odhod s priprav izbrane vrste.

Namesto njih bodo tokrat v ekipi za obračun v Stožicah Danilo, Ruben Neves, Vitinha, Joao Felix, Joao Cancelo, Diogo Dalot, Otavio in Cristiano Ronaldo.

Slovenijo nato v pripravah na EP čakata še junijski tekmi z Armenijo in Bolgarijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 09:18 23.marec 2024.

    SLO frajerji, ki se delajo zvezde, so bogatuni, brez potrebe, so pogrnili z eno Malto in se spet petelinijo pred čokoladniki Portugalske. Upam, da jih bodo dobili spet pogrbah, hvalisavci in bo "mutavi bosko" Oblak spet "zvezda", eden najboljših idiotov ...prikaži več v golu v Evropi. Kakšen EURO? Le kaj naj bi iskali v konurenci Anglije, Danske in Srbije? Kanonado golov bodo kasirali in se spet sramotili! Kekec pijanček, ha, ha.