Šport > Nogomet
22 ogledov

Slovenec, ki najbolj skrbi Slovake

marek hamšik EPA
Slovaški reprezentant Marek Hamšik je razkril, kdo je tisti slovenski reprezentant, ki bo na sobotni kvalifikacijski tekmi deležen posebne pozornosti.

Slovaška nogometna reprezentanca bo v soboto ob 20.45 v Stožicah tekmec Slovenije v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Slovaki imajo kar nekaj težav s poškodbami, prvi zvezdnik Slovakov Marek Hamšik pa pravi, da je Fiorentinin Josip Iličić tisti, na katerega bo treba najbolj paziti v slovenski vrsti.

Čeprav je slovenski selektor Srečko Katanec večkrat ponovil, da igra Slovaška bolj ali manj vedno po sistemu 4-1-4-1, pa slovaški selektor Jan Kozak zaradi težav s kaznimi in poškodbami pravi, da bo nekaj sprememb.

nogomet Slovenija Turčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Pri Slovakih bodo po informacijah iz njihovega tabora manjkali Martin Škrtel, Vladimir Weiss, Peter Pekarik, Miroslav Stoch, Ondrej Duda in Viktor Pečovsky. "Nekaj sprememb bo, iz standardne sestave tokrat niso bili vsi na razpolago. To je pač življenje, tudi spremembe morajo biti," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Kozak.

Ta ni želel razkriti, kdo bo - predvsem ob Škrtlovi odsotnosti - zaigral v obrambi. Je pa poudaril, da ima Slovenija igralce v dobrih ligah. "Slovenija je močna ekipa, tudi v Litvi je to pokazala, ko se je na tujem terenu vrnila po zaostanku z 0:2. To dovolj govori o njeni kakovosti," je dejal Kozak.

Hamšik, ki dolga leta navdušuje na Apeninskem polotoku, posebej navijače svojega Napolija, je prav tako dejal, da so Slovenci kakovostni in tehnično zelo dobri. "V obrambi bomo morali delovati učinkoviteje, potem bomo uspešni," meni Hamšik.

"Seveda se vsi poznamo, poznamo igralce iz različnih klubov. Analizirali smo jih in mislim, da je Josip Iličić tisto ime, ki bi ga najbolj izpostavil. Treba ga bo paziti. Ne gre pa le za enega igralca, temveč za ekipo. S kakovostno igro moramo preprečiti njihove dobre strani," je še povedal zvezdnik Napolija in dodal, da so kljub vsem težavam dobro razpoloženi in pripravljeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.