Šport > Nogomet
3329 ogledov

Slovenec v prvi enajsterici sezone, zdaj se mu obeta prestop

David Brekalo Profimedia
Slovenski reprezentančni branilec ima za sabo odlično sezono.

Nekdanji branilec Brava David Brekalo je na začetku kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo dosegel izjemno pomemben gol, na gostovanju pri Kazahstanu je Slovenijo vrnil v igro z zadetkom za 1:1, kasneje pa je četa Matjaža Keka vslavila z 2:1. Prav te tri točke so slovenski izbrani vrsti omogočile, da ji je na zadnji tekmi kvalifikacij proti istemu nasprotniku za uvrstitev ne Euro zadoščal že remi. Tudi to tekmo je sicer Slovenija dobila z 2:1.

Brekala sicer ni bilo v posstavi, saj mu je nastop onemogočila poškodba. Branilec, ki je doslej zbral 11 nastopov za Slovenijo, ima za sabo sicer izjemno klubsko sezono. Ta se je zdaj na Norveškem končala, njegov Viking (58 točk) pa je prav ob njegovi odsotnosti popustil in na koncu osvojil četrto mesto za klubi Bodo/Glimt (71), barve tega brani Nino Žugelj, Brann (61) in Tromsø (61).

Brekalo, ki je v nedeljo praznoval svoj 25. rojstni dan, je bil izbran v enajsterico prvenstva. To je sestavila televizija TV2. 

Po pisanju Nogomanie je Brekala že želel kupiti danski Midtjylland, ki v zadnjih sezonah redno igra v evropskih tekmovanjih, v tej pa trenutno tudi vodi v Superligi. Po 17 krogih ima dve točki več od Brøndbyja in tri od FC Københavna. A Norvežani so ponudbo poleti zavrnili.

Po pravkar končani sezoni nai bi bili pripravljeni prisluhniti ponudbam, zanimanje za odličnega Slovenca naj bil bilo precejšnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viking Fotball (@viking_fk)

m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.