Šport > Nogomet
55 ogledov

Slovenec v vrhu evropskega nogometa

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Danes naj bi predsednik nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin napovedal svojo kandidaturo za predsednika Uefe.

Aleksander Čeferin je v zadnjih dneh ostajal brez komentarja, ali bo kandidiral za predsednika Evropske nogometne zveze, za mesto, ki ga je moral izprazniti legendarni francoski nogometaš Michel Platini, ki se je z nekdanjim predsednikom Fife Seppom Baltterjem zapletel v finančni škandal.

Prav nevpletenost v nepravilnosti, ki so se v zadnjem obdobju dogajale pri Fifi in Uefi, so velik adut dosedanjega predsednika NZS, njegovo kandidaturo pa iz dneva v dan podpira vedno več evropskih nacionalnih zvez. Nogometni veljaki Čeferina vidijo kot nov obraz, v prid pa mu govori tudi dejstvo, da je priznan pravnik, mnogi pa v njem vidijo tudi človeka, ki naj bi predstavljal most med vzhodnimi in zahodnimi državami. V pomoč je bila tudi izgradnja nogometnega centra na Brdu, ki je ob predstavitvi navdušil številne tuje goste.

Slovenca so odločno že podprle vse skandinavske države, Čeferin pa lahko računa tudi na podporo zvez s prostora nekdanje Jugoslavije, ki jih je pomagal vključiti tudi v skupino 14 držav na čelu z Rusijo, ki ima danes sestanek v Moskvi. Prav iz ruskega glavnega mesta se zato pričakuje uradna potrditev kandidature. Velik korak v pravo smer je bila tudi velika podpora ene izmed velikih nogometnih držav - Italije.

Doslej je sicer uradno kandidiral le Nizozemec Michael van Praag, nekdanji prvi mož Ajaxa in nizozemske nogometne zveze.

 
Komentarjev 1