Šport > Nogomet
14 ogledov

Slovenija iz Talina s polnim plenom

Valter Birsa Andrei Andrej Sidorenkov Slovenija
1/12
Žurnal24 main
Slovenija je pri Estoniji odigrala eneo slabših tekem zadnjih let, a tudi s takšnimi zmagami se prihaja na velika tekmovanja. Estonija je padla v drugem polčasu, ko je nesrečen avtogol zabil Andrej Sidorenkov.

Komičen avtogol Andreja Sidorenkova v drugem polčasu je bil na srečo Slovenije dovolj za zmago na težkem gostovanju v hladni Estoniji (1:0). Strel Zlatka Dediča, ki je sicer letel daleč mimo vrat, je v svojo mrežo nepotrebno preusmeril domači branilec. Juriš domačih je v sodnikovem podaljšku z izjemnima obrambama ustavil Samir Handanovič.

Ena izmed mojih osebno najtežjih tekem, ampak mi smo dobili to po kar smo prišli. Ponovno smo v igri. V takšni igri se ne uživa, to je igra na točke, prava prvenstvena tekma. Sem izredno, izredno zadovoljen!
Matjaž Kek

Malo igre smo videli v prvem polčasu tekme. Selektor Matjaž Kek je prvo postavo s tekme proti Ferskim otokom sicer pustil nedotaknjeno, a to ni pomagalo Slovencem, ki so se večino polčasa mučili na vetru in hladu Talina. Vratar Handanovič se je po strelu od daleč izkazal v 16. minuti, še nekajkrat pa so ga z ostrimi podajami v sredino preizkusili domači nogometaši, kjer je vse prekinitve ekskluzivno izvajal "naftaš" Konstantin Vassiljev. Slovenci so se prebudili šele povsem na koncu, ko je Bojan Jokić podal v prostor, Milivoje Novakovič pa je z branilcem na hrbtu skušal premagati vratarja z lobom, a je bil za las nenatančen. Novakovič je z zadnjim strelom polčasa poizkušal še z glavo, a je rezultat ostal nespremenjen.

Nespremenjena je ostala tudi postava Slovenije, saj se Kek ob polčasu ni odločil za menjavo. Valter Birsa je po kombinaciji z Novakovičem poizkusil z roba kazenskega prostora, a je njegova "bomba" zletela mimo vrat. Do pravih priložnosti Slovenci kljub vsemu niso prihajali in čakati je bilo treba do 66. minute in "poljuba sreče", kot bi dejal selektor. Bojan Jokić je meril metre mimo vrat, žoga pa se je odbila do rezervista Dediča. Primorec se je lepo obrnil in tudi sam meril nekam proti zastavici kota, na njegovo srečo pa je Sidorenkov s komičnim posredovanjem zatresel lastno mrežo. Estonci so do konca hudo pritiskali za izenačujoči gol, a je Handanovič najprej s fantastično parado ob svoji vratnici ubranil strel od daleč, po kotu pa je nov poizkus domačih izbil izpod prečke. In velike tri točke so bile tu!

Izjavi po tekmi:

Matjaž Kek, selektor Slovenije:
"Čestitke fantom. Ena izmed mojih osebno najtežjih tekem, ampak mi smo dobili to po kar smo prišli. Zdaj smo ponovno v igri. Izjemno težko je bilo igrati tako zaradi vremena, kot tudi zaradi igrišča. Na koncu mislim, da smo vseeno zasluženo zmagali, čeprav je bila to izjemno težka tekma. Večji del tekme smo igrali dobro, ampak v takšni igri se ne uživa, to je igra na točke, prava prvenstvena tekma. Sem izredno, izredno zadovoljen!

Samir Handanovič, vratar Slovenije:
"Razmere so bile za vse težke. Takšne tekme odločajo malenkosti, danes smo jo odigrali s pravim pristopom. Zadovoljen sem s tremi točkami, ki nam dajejo moralo za naprej."

Tarmo Rüütli, selektor Estonije:
"Izid bi bil za nas lahko boljši. Poskusili smo vse, tekmec je imel manj priložnosti, a je zadel. Dali smo vse od sebe, toda vaš vratar (Samir Handanović) je bil izjemen. Imel je kar nekaj izvrstnih posredovanj in obramb. Na koncu lahko rečem, da je bila Slovenija srečnejša ekipa."

Kvalifikacije za EP 2012, skupina C:

Lestvica:
1. Italija 7 točk

2. Slovenija 7 (+1)
3. Estonija 6 (+1)
4. Severna Irska 5
5. Srbija 4
6. Ferski otoki 1 (+2)

Estonija : Slovenija 0:1 (0:0)
Sidorenkov (66/a.g.)

Italija : Srbija 0:0 (tekma odpovedana)

Ferski otoki : Severna Irska 1:1 (0:0)
Holst (60); Lafferty (76)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.