Šport > Nogomet
9 ogledov

Slovenija na Wembleyju

slovenija_mb_gk_main Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca bo naslednje leto dosegla nov mejnik, saj se bo pomerila z eno od najboljših ekip na svetu Anglijo. Srečanje bo 5. septembra na kultnem Wembleyju.

Nogometni zvezi Slovenije in Anglije sta se dogovorili za prijateljsko nogometno tekmo, ki bo na Wembleyju v soboto, 5. septembra prihodnje leto, štiri dni preden bo Slovenija v kvalifikacijah gostila Poljsko, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS). Slovenska nogometna reprezentanca bo tako leta 2009 prvič nastopila na najslavnejšem nogometnem stadionu, na angleškem Wembleyju.

Naše bodo preizkusili Angleži. © Gregor Katič

 
"Ve se, kje je domovina nogometa, in igrati z Anglijo na Wembleyju je vsekakor svojevrsten dodatek oziroma pravi spektakel. Upam, da nam bo ta tekma prišla predvsem prav pred zaključnimi dvoboji v kvalifikacijah," je dejal slovenski selektor Matjaž Kek . Tekma s Slovenijo pa bo zelo dobrodošla tudi za angleškega selektorja Fabia Capella , saj bodo Angleži 9. septembra doma gostili Hrvaško: "Zelo pomembno je, da igramo z nasprotnikom, ki goji podoben slog nogometa kot naš kvalifikacijski nasprotnik. Zato bo za nas tekma s Slovenijo zelo dobra priprava na Hrvaško," je dejal Capello. Po dobrih rezultatih slovenske reprezentance proti Poljski in Slovaški nogometni navdušenci že nestrpno pričakujejo naslednji kvalifikacijski obračun, ko bo v Mariboru gostovala Severna Irska . Tekma bo 11. oktobra ob 20.45. Zato bodo zaradi velikega zanimanja vstopnice na prodajnih mestih NZS (bencinski servisi Petrol, poslovalnice Kompasa in www.eventim.si) že od srede dalje. Tudi tokrat bo za vstopnice prve kategorije treba odšteti 20 evrov (otroci do 14. leta 10 evrov), za vstopnice druge kategorije pa 15 evrov (za otroke do 14. leta 7,5 evra).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.