Šport > Nogomet
20 ogledov

Slovenija na žreb v tretjem bobnu

Sport 13.10.13, Srecko Katanec, foto: Anze petkovsek Anže Petkovšek
Prihodnji mesec bodo v Franciji žrebali kvalifikaijske skupine za uvrstitev na EP 2016. Slovenija je bila umeščena v tretji kakovostni boben.

Jesen bo na evropske nogometne zelenice prinesla boje za uvrstitev na naslednje veliko tekmovanje. To bo evropsko nogometno prvenstvo, ki ga bo 2016 gostila Francija. Na tem prvenstvu bo prvič anstopilo kar 24 reprezentanc, kar odpira vrata mnogim ekipam, ki podobne časti še niso bile deležne.

Evropska nogometna zveza je danes sporočila kakšne je sestava šestih jakostnih bobnov iz katerih bodo sestavljene kvalifikacijske skupine. Slovenija je bila umeščena v tretji boben skupaj s Srbijo, Turčijo, Izraelom, Norveško, Slovaško, Romunijo, Avstrijo in Poljsko, ki tako zagotovo ne bodo nasprotniki Slovenije.

Španija in Gibraltar narazen

Osem kvalifikacijskih skupin bo sestavljajo šest reprezentanc, eno pa pet. Tej se bo pridružila gostiteljica Francija, ki ima nastop na prvenstvu že zagotovljen, bo pa to priložnost, da igrajo prijateljske obračune. Iz vsake skupine se naprej neposredno uvrstita prvi dve reprezentanci in najboljša tretjeuvrščena iz vseh skupin. Prostalih osem tretjeuvrščenih ekip bo moralo v dodatne kvalifikacije za zadnja štiri mesta na turnirju.

Prvič bo v kvalifikacijah sodeloval tudi Gibraltar, ki pa se zaradi političnih razlogov ne bo mogel pomeriti proti Španiji. Branilci naslova so sicer eni izmed devetih nosilcev skupin, ob njih so to še Nemčija, Nizozemska, Bosna in Hercegovina, Rusija, Grčija, Italija, Anglija in Portugalska. Žreb bo na sporedu 23. februarja v Nici.

Bobni za žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2016:

1. boben: Španija, Nemčija, Anglija, Bosna in Hercegovina, Rusija, Grčija, Portugalska, Nizozemska in Italija

2. boben: Ukrajina, Hrvaška, Švedska, Danska, Švica, Belgija, Češka, Madžarska in Irska

3. boben: Slovenija, Srbija, Turčija, Izrael, Norveška, Slovaška, Romunija, Avstrija in Poljska

4. boben: Črna gora, Armenija, Škotska, Finska, Latvija, Wales, Bolgarija, Estonija in Belorusija

5. boben: Islandija, Severna Irska, Albanija, Litva, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Gruzija in Ciper

6. boben: Luksemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Ferski otoki, Malta, Andora, San Marino in Gibraltar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.