Šport > Nogomet
14 ogledov

Slovenija napredovala za dve mesti

Egipt kljub zlatu na afriškem prvenstvu ni najvišje uvrščena afriška reprezentan Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je kljub porazu z Dansko na lestvici Fife napredovala za dve mesti. V vrhu ni sprememb. Največji skok je tokrat uspel reprezentanci Gane.

Slovenska nogometna reprezentanca je kljub porazu z reprezentanco Danske na nedavni prijateljski tekmi v Novi Gorici na Fifini lestvici napredovala za dve mesti. Slovenija tako zdaj zaseda 79. mesto, od nasprotnikov slovenske izbrane vrste na kvalifikacijah za SP 2010 pa zanjo še vedno ostaja le reprezentanca San Marina, ki je s 197. mesta padla na 198. Najvišje je še vedno reprezentanca Češke, ki je zadržala šesto mesto, Poljska pa je s 23. skočila na 20. Reprezentanci Severne Irske in Slovaške sta tokrat nazadovali za dve mesti, prva je tako na 34., druga pa na 56. mestu.

Sicer pa v vrhu Fifine lestvice ni nobenih sprememb. Prvo mesto po petih mesecih še vedno zaseda reprezentanca Argentine, 16 točk manj pa ima reprezentanca Brazilije. Na tretjem mestu so Italijani. Po porazu z Nizozemsko je iz deseterice izpadla le reprezentanca Hrvaške, ki je padla na 12. mesto, na repu deseterice pa je zdaj Grčija. Največji skok naprej je tokrat uspel Gani, ki je zdaj tudi najvišje uvrščena afriška država na Fifini lestvici. Bronasta reprezentanca na pravkar končanem afriškem prvenstvu je namreč napredovala za 29 mest: prvenstvo je namreč začela na 43. mestu, zdaj pa zaseda 14. Precej manj, le za šest mest, je napredoval zlati Egipt, ki je po osvojitvi naslova skočil na 35. mesto, drugi finalist Kamerun pa je napredoval za osem mest in je zdaj na 17. mestu. Največji skok navzdol so zabeležili nogometaši Haitija, ki so izgubili 27. mest in s 73. padli na 100., mesto manj pa so nazadovali nogometaši Nigerije, ki so bili pred afriškim prvenstvom na 19. mestu, po njem pa so na 45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.