Šport > Nogomet
10 ogledov

Slovenija padla kot kamen: enajst mest nižje

john arne riise, jan oblak, slovenija norveška, enajstmetrovka Reuters
Slovenska nogometna reprezentanca je po kvalifikacijskih porazih s Švico in Norveško na najnovejši lestvici Fife kar enajst mest nižje kot ob prejšnjem štetju. Na vrhu pred Nemci ostajajo nedotakljivi Španci, velik skok pa je uspel Argentini (4. mesto) in Kolumbiji (9.).

Svetovni in evropski prvaki Španci so na novi lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) ostali na vrhu, sledijo jim Nemci, s četrtega pa so na tretje mesto napredovali Portugalci. Slovenija je po dveh porazih v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 izgubila enajst mest in je 35., kar je najnižja uvrstitev v zadnjih treh letih.

V prvi deseterici je prišlo do nekaj sprememb. Argentinci so napredovali za tri mesta in so zdaj četrti, Kolumbija pa je iz 22. mesta skočila na deveto. Anglija je izgubila dva mesti in je peta, dve mesti pa je pridobila Nizozemska, ki je šesta. Deseterico zaključuje Grčija, ki je primerjavi s prejšnjo lestvico pridobila mesto. Gostitelji naslednjega svetovnega prvenstva Brazilci, ki bodo to sezono igrali le prijateljske tekme, so nazadovali na štirinajsto mesto.

Slovenski nogometaši so po porazih proti Švici in Norveški s 24. mesta padli na 35. mesto. Od tekmecev slovenske izbrane vrste v kvalifikacijski skupini E za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014 je najvišje uvrščena Švica (15. mesto). Norveška je 26., Albanija 84., Islandija 97. in Ciper 107.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.