Šport > Nogomet
17 ogledov

"Slovenija se bo borila za drugo mesto"

Aleksandar Radosavljevic Žurnal24 main
"Igrišče, ki so nam ga pripravili Italijani, je primerno le za pašnjo ovac," je izjava, s katero se je selektor Ferskih otokov Brian Kerr vpisal med legende. V Stožicah je bil bolj umirjen.
Nismo igrali preveč obrambno, skušali smo čim večkrat igrati s tremi napadalci, kolikor smo pač lahko. To je zelo nova ekipa, veliko bolj izkušenih igralcev ni tukaj. Težko je, a bomo se naučili.
Brian Kerr

Ali končni rezultat ustreza razmeram na igrišču. Ste si zaslužili pet zadetkov v svoji mreži?
Rezultat je bil malce krut, ampak žogo ste imeli veliko v svoji posesti in si ustvarjali veliko priložnosti. Nismo se preveč dobro branili. Za nas je težko, tako dobro smo se borili, branili, igralci so dali vse od sebe, a nocoj to ni bilo dovolj.

Kako se pripravljate na posamezne tekme? Za vse ste namreč "avstajderji", nimate možnosti itn. ...
Pred vsako tekmo si rečemo, da moramo biti dobro organizirani, trdo delati in si ustvariti kakšno priložnost. Nocoj smo skušali narediti prav to – nismo igrali preveč obrambno, skušali smo čim večkrat igrati s tremi napadalci, kolikor smo pač lahko. To je zelo nova ekipa, veliko bolj izkušenih igralcev ni tukaj. Težko je, a bomo se naučili.

Je podcenjevalni odnos ostalih ekip motivacija že sama po sebi?
Razumemo, da smo "avtsajderji". A moramo preko tega. Dosegli smo nekaj dobrih rezultatov v prejšnjih kvalifikacijah, do konca teh pa je še šest tekem, na katerih lahko dosežemo še kakšnega. Za nami je težak začetek, v gosteh pri Estoniji, v gosteh pri Italiji in v gosteh pri Sloveniji. To je zelo težko. Zadnje tri ekipe so bile na svetovnem prvenstvu – Srbija, Italija, Slovenija!

Ste slišali za rezultat iz Beograda (Srbija - Estonija 1:3, op. p.)?
Ja, slišal sem za rezultat. Vsi me že čakajo na avtobusu, zato moram teči. Bo to v redu?

Imate možnost – mislim, da Estonija ne bo zdržala. Za drugo mesto se bosta borila Severna Irska in Slovenija.
Brian Kerr

Povejte samo še to: kako vidite stanje v naši skupini?
V tem trenutku je kar zapletena situacija. Srbija je v velikih težavah z eno točko na zadnjih dveh tekmah. Italija je v dobrem položaju, imajo sedem točk. Slovenija je slabo začela s porazom proti Severni Irski, toda mislim, da so Srbi so vseeno v težkem položaju. Imate možnost – mislim, da Estonija ne bo zdržala. Za drugo mesto se bosta borila Severna Irska in Slovenija.

Koga bi raje videli na Euru? Severno Irsko ali Slovenijo? Kot Irec, seveda ...
Sem iz Republike (Irske, op. p.)! Kot Irec iz Republike bi bil kljub vsemu vesel, da bi moji prijatelji s Severne Irske prišli na prvenstvo, če jim bo uspelo seveda. Ampak veste – s Slovenijo nimam nobenih problemov. So dobra, majhna država, z dobro nogometno tradicijo, igrajo zelo dobro in res so nas lepo sprejeli. Ampak do konca je še veliko tekem v skupini, slika še ni jasna.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.