Šport > Nogomet
0 ogledov

Slovenija skočila za pet mest

Novakovic_GK_main Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je na najnovejši lestvici FIFA napredovala za pet mest in je 52. Tako visoko ni bila že vse od septembra 2005. V vodstvu so še vedno Španci.
 

Adebayor je najboljši

Afriška nogometna zveza je za najboljšega afriškega nogometaša leta 2008 imenovala napadalca Arsenala Emmanuela Adebayorja. To je trenutno poškodovanemu igralcu uspelo kot prvemu iz Toga. Drugi je bil Egipčan Mohamed Aboutrika (Al Ahly), tretji pa Ganec Michael Essien (Chelsea).

Španska nogometna reprezentanca je s 1693 točkami še vedno na vrhu jakostne lestvice, ki jo vsak mesec objavi Mednarodna nogometna zveza (FIFA). Druga je Nemčija (1403), tretja pa Nizozemska (1357). Najboljša neevropska reprezentanca je Brazilija na petem mestu. Med najboljšo deseterico ni prišlo do sprememb, zato pa je Slovenija napredovala za pet mest in je zdaj 52. (572 točk). Od tekmecev, ki skupaj s Slovenijo nastopajo v kvalifikacijski skupini za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010, je najvišje Češka na 12. mestu, Poljska je 28., Slovaška 42., Severna Irska 49., San Marino pa 201. Najbolj so se po lestvici povzpeli nogometaši Paname, ki so preskočili 33 mest in zdaj zasedajo 50. Varovanci Matjaža Keka so dve mesti slabši, a tako visoko niso bili že vse od septembra 2005, ko so prav tako zasedali 52. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.