Šport > Nogomet
24 ogledov

Slovenija za Euro 2020

Matevž Frangež (levo) in Dejan Levanič (desno) bosta poslancem predstavila drzen Žurnal24 main
Poslanski skupini SD se je po uspehih državne izbrane vrste utrnila ideja, da lahko Slovenija s pomočjo sosed Italije in Hrvaške organizira evropsko prvenstvo leta 2020.

"Želimo opozoriti, da mora država stati za reprezentanco. Želimo si, da nogomet postane nacionalni ponos," je povedal eden izmed idejnih vodij predloga Dejan Levanič.

"Časa je še dovolj"
Najmlajši član državnega zbora, ki bo podrobnosti predstavil na sredini tiskovni konferenci skupaj s še dvema kolegoma, Luko Jurijem in Matevžem Frangežem, ne želi hiteti: "Državo prirediteljico bo Evropska nogometna zveza (Uefa) določila šele leta 2014, tako da imamo za pripravo kandidature še dovolj časa."

Kaj pa infrastruktura?
Seveda se človek ob drzni ideji vpraša, kje bo Slovenija v desetih letih dobila ustrezne objekte s 30 tisoč sedeži, kar je minimalna zmogljivost, ki jo za tekme evropskega prvenstva predpisuje Uefa. "Imamo tri stadione, kjer bi Euro lahko izpeljali – Koper, Maribor in Ljubljana. Z nadgradnjo in vložkom v infrastrukturo bi se turnir dalo izvesti. Vse skupaj bi se nam povrnilo skozi promocijo države in z obiskom turistov," je sklenil Levanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.