Šport > Nogomet
133 ogledov

Slovenski klubi dobili svoje nasprotnike

žreb konferenčna liga Epa
Četverica slovenskih prvoligašev je dobila nasprotnike v drugem krogu kvalifikacij za nastop v konferenčni ligi.

Krovna Evropska nogometna zveza (Uefa) je na sedežu v Nyonu opravila žreb drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige. Svoje tekmece v tem delu tekmovanja so dobili štirje slovenski klubi Celje, Maribor, Domžale ter v primeru poraza v 1. krogu kvalifikacij lige prvakov tudi Olimpija.

Ljubljansko Olimpijo v primeru poraza v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti latvijski Valmieri v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čaka eden izmed polfinalistov kvalifikacijskega predkroga za ligo prvakov. Tekmec bo tako sanmarinski Tre Penne ali islandski Breidablik.

NK Olimpija Šport Olimpija dobila tekmeca v kvalifikacijah za Ligo prvakov

Domžalčani bodo v primeru zmage nad Balzanom v nadaljevanju kvalifikacij za konferenčno ligo igrali proti Vaduzu iz Lihtenštajna ali Neman Grodnu iz Belorusije. Prvo tekmo bodo igrali pred domačimi navijači, drugo pa v gosteh.

Tudi Mariborčane v prvem krogu čaka klub z Malte. Če bodo vijoličasti boljši od Birkirkare, se bodo v drugem krogu pomerili z luksemburškim Differdangeom.

Celjani bodo prvič na delu v drugem krogu kvalifikacij, nasproti pa jim bo stala portugalska Vitoria. Prva tekma bo v Celju, druga pa na Portugalskem.

Prve tekme drugega kroga bodo na sporedu 27. julija, povratne pa 3. avgusta.

Olimpija : Maribor Disciplinski ukrepi Šport Olimpija in Maribor z visoko denarno kaznijo in zaprtjem dela tribun Aleksander Čeferin UEFA Šport Aleksander Čeferin kritiziral Savdijce in napovedal resne spremembe: "Ne, ne, ne!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.