Šport > Nogomet
73 ogledov

Slovenski najstnik v Anglijo

Jan Novak Brentford Nk Krka
V večini evropskih držav je danes zadnji dan prestopnega roka, sredine je zamenjalo tudi nekaj Slovencev.

Mladi slovenski napadalec Jan Novak bo naslednje leto in pol igral za B-ekipo angleškega drugoligaša Brentforda, poroča spletna stran omenjenega kluba. 

Devetnajstletnik je bil nazadnje član slovenskega drugoligaša Krke, za katerega je v tej sezoni redno igral, na 14 tekmah pa dosegel dva zadetka. Finančnih podrobnosti pogodbe klub ni razkril.

Jelenič iz Livorna v Carpi

Slovenski nogometaš Enej Jelenič je zadnji dan prestopnega roka zamenjal sredino. Iz Livorna se Jelenič seli k drugoligašu Carpiju, s katerim je podpisal pogodbo do konca junija 2020, poroča spletna stran tuttomercatoweb.com. 

Štiriindvajsetletni Koprčan je pred tem igral za Koper, Genoo in Padovo. Carpi je trenutno sedmi v italijanski drugoligaški konkurenci.

Živec v Italijo

Že v ponedeljek pa je po poročanju spletnega portala nogomania.com klubske barve zamenjal tudi Saša Aleksander Živec

Slednji se iz poljskega Piasta Gliwic seli prav tako k italijanskemu drugoligašu Latini, trenutno 16. ekipi v Serie B.

Kampl ima novega soigralca

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je dobil novega soigralca. Nemški prvoligaš Bayer Leverkusen je podpisal pogodbo z jamajškim napadalno usmerjenim nogometašem Leonom Baileyjem

Devetnajstletnik, ki je podpisal pogodbo do konca junija 2022, je nazadnje igral za belgijski Genk. Kluba višine odškodnine nista razkrila, nemška revija Kicker pa poroča, da je prestop Nemce stal približno 12 milijonov evrov.

Pato na Kitajsko

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant Alexandre Pato bo kariero nadaljeval pri kitajskem Tianjinu Quanjianu, so poročali lokalni mediji. Ti pišejo, da so Kitajci zadnjemu Brazilčevemu delodajalcu Villarrealu odšteli 18 milijonov evrov odškodnine.

Sedemindvajsetletni Pato, ki je zbral 28 nastopov za brazilsko izbrano vrsto, se je v klubu pridružil Belgijcu Axlu Witslu, ki je v začetku januarja v klub prestopil iz Zenita Sankt Peterburga. Pato je sicer v karieri igral za ugledne klube, kot so Internacional, Milan, Corinthians, Sao Paulo in Chelsea.

Olimpijski prvak v Hamburgu

Član brazilske nogometne reprezentance, ki je na lanskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojila zlato odličje, Walace, bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Hamburgu. HSV je trenutno na predzadnjem mestu domačega prvenstva z le 13 točkami z 18 tekem. 

Enaindvajsetletni branilec, ki je doslej igral za Gremio Porto Alegre, je podpisal pogodbo do leta 2021, Nemce pa je stal devet milijonov evrov. 

"Walace je robusten in močan igralec. Veseli nas, da bo lahko takoj igral," je dejal športni direktor Hamburga Jens Todt. "Moram se hitro privaditi na novo okolje. Upam, da bom klubu pomagal iz težkega položaja," pa je povedal Walace.

Jesé na posojo

Španski napadalec Jesé bo do konca sezone kot posojen nogometaš Paris St. Germaina igral za španski Las Palmas, so sporočili iz kluba. Triindvajsetletni Jesé se v tej sezoni v Parizu ni naigral, igral je le na devetih tekmah in dosegel en zadetek.

V Franciji Jesé velja za zgrešen nakup, ne nazadnje so Parižani zanj Realu Madridu plačali 25 milijonov evrov odškodnine. "Mora igrati, za ritem, za samozavest," pravi trener PSG Unai Emery.

Adebayor v Turčijo

Kapetan nogometne reprezentance Toga Emmanuel Adebayor bo kariero nadaljeval v Turčiji. Z Istanbulom Basaksehirjem, ki se presenetljivo bori za naslov turškega prvaka, je podpisal enoinpolletno pogodbo.

Prihod 32-letnega napadalca je klub potrdil kar na družbenem omrežju Instagram. Adebayor je v karieri igral za Metz, Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur in Crystal Palace.

Njegov novi klub je trenutno na drugem mestu turškega prvenstva, za vodilnim Besiktasem zaostaja le dve točki.

Tudi Bezjak z novim kolegom

Slovenski nogometni reprezentant Roman Bezjak ima novega soigralca pri nemškem prvoligašu Darmstadtu. To je postal 34-letni turški vezist Hamit Altintop, nekdanji igralec Wattenscheida, Schalkeja, Bayerna, Reala Madrida in nazadnje Galatasaraya.

Darmstadtu naj bi se kmalu pridružil tudi obrambno usmerjeni Wilson Kamavuaka, branilec Florian Jungwirth pa se bo bržčas preselil v severnoameriško ligo MLS k ekipi San Jose Earthquakes.

Darmstadt je trenutno zadnji v elitni nemški ligi, za predzadnjim Hamburgom zaostaja štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.