Šport > Nogomet
3092 ogledov

Slovenski nogometni junak končal športno pot

Slovenija Švica Zlatko Dedić Boštjan Tacol
Strelec gola proti Rusiji, ki je Slovenijo popeljal na SP 2010, je sprejel odločitev o koncu profesionalne kariere.

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Zlatko Dedić, ki se je v srca slovenskih ljubiteljev nogometa najbolj zapisal z golom proti Rusiji, s katerim je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010, je končal kariero.

Kot je nogometaš zapisal prek Instagrama, pride čas, ko je treba sprejeti odločitev o koncu nogometne kariere.

Potem ko je bil Dedić vse od poletja, ko mu je potekla pogodba z avstrijskim prvoligašem Tirolom, brez kluba, novega delodajalca ni našel niti v zimskem prestopnem roku, se je odločil, da bo nogometne čevlje pri 37 letih pospravil v kot.

"Ko si star 19 ,20 let si rečeš: 'Pred mano je še cela kariera.' Nato pa se vse tako hitro zgodi in se nenadoma zbudiš ter ugotoviš, da je napočil čas tudi zate. Čas, ko je treba sprejeti odločitev o koncu," je zapisal Dedić prek Instagrama in se obenem zahvalil vsem, ki so ga spremljali in spodbujali na nogometni poti.

"Nogometni svet je od vedno del mene in tako bo tudi v prihodnje. Kmalu se spet vidimo! Hvala," je zapis sklenil slovenski nogometaš, ki je za reprezentanco zbral 49 nastopov in dosegel osem zadetkov.

Dedić je kariero začel v Kopru, nato pa igral tudi v Italiji, Nemčiji in Avstriji. Bil je član tudi vseh mladih slovenskih reprezentanc od U-17 naprej do članske vrste, za katero je nehal igrati leta 2013.

Zlatko Dedić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Arminda_Hampton 12:47 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎