Šport > Nogomet
37 ogledov

Slovenski reprezentant ima nov klub

Nik Omladič Eintracht Braunschweig Eintracht Braunschweig
Nik Omladič je zamenjal klub, a ostaja v Nemčiji.

SpVgg Greuther Fürth je podpisal pogodbo s 27-letnim slovenskim reprezentantom Nikom Omladičem, ki je doslej igral za Eintracht Braunschweig, z njim pa se je v dodatnih kvalifkacijah potegoval tudi za preboj v najmočnejšo nemško ligo, a je bil Wolfsburg premočan.

"Zelo zgodaj in zelo intenzivno smo se potrudili skleniti pogodbo z Nikom, saj smo iskali ravno takšnega nogometaša. Zdaj smo veseli, da nam je uspelo skleniti sodelovanje," je dejal direktor Greuther Fürtha Ramazan Yildirim.

Omladič je odigral 65 ligaških tekem za Eintracht Braunschweig in pri tem v svojo statistiko vpisal štiri zadetke in osem zadetkov. "Impresioniran sem bil, kako odločno so se v klubu borili zame. Zaradi tega imam ob prihodu zelo dober občutek, to so potrdili tudi dosedanji pogovori. Zato sem se tudi odločil za dolgoročno pogodbo," pa je povedal slovenski reprezentant, ki se trenutno sicer mudi na zboru reprezentance pred tekmo z Malto.

Za Greuther Fürth so že igrali številni slovenski nogometaši - Goran Šukalo, Dejan Kelhar, Aleš Kokot, Rajko Tavčar, Borut Mavrič in Kevin Kampl. Greuther Fürth je bil trikrat državni prvak in sicer v letih 1914, 1926 in 1929, ko sicer Bundesliga še ni obstajala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.