Šport > Nogomet
23 ogledov

Slovo Birse s porazom, Arsenal le drugi

Karim Benzema, Real Madrid, takole je žogo pospravil v gol
1/20
Žurnal24 main
Real Madrid je na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov odpihnil Auxerre Valterja Birse (4:0). Hat-trick je zabil Karim Benzema. Arsenal je po nekaj težavah premagal Partizan, a ostal drugi (3:1).
Žreb že naslednji teden!
V osmino finala so se uvrstile naslednje ekipe: Inter Milano, Schalke 04, Olympique Lyon, Manchester United, Valencia, Barcelona, FC Köbenhavn, Bayern München, AS Roma, Chelsea, Olympique Marseille, Real Madrid, AC Milan, Šahtar Doneck in Arsenal. Žreb parov osmine finala bo 17. decembra, prve tekme pa bodo na sporedu 15. in 23. februarja. Povratne tekme sledijo 8. in 16. marca.

Suspendirani José Mourinho je pred tekmo govoril, da je to nepomembna tekma, pa je Real Madrid v dvoboj krenil odločno. Madridčani že od samega začetka niso pustili dihati gostom, ki so le stežka prišli na polovico domačih. Terensko premoč je beli balet kronal ob koncu 11. minute, ko je po lepi podaji Cristiana Ronalda z glavo iznajdljivo zadel ''pozabljeni'' Benzema. NE SPREGLEJTE GALERIJE TEKEM LIGE PRVAKOV

Nogometaši Reala so tudi po vodilnem zadetku nadzorovali potek igre na Bernabéu, a gostje so imeli svoje priložnosti. V 26. minuti je Benoit Pedretti podal točno na glavo Jeanu-Pascalu Mignotu, ki je visoko skočil, gol pa je onemogočil Jerzy Dudek. Poljski vratar je izenačenje Auxerrja preprečil še enkrat, in sicer dobrih 15 minut kasneje, ko je z desne strani s strelom po tleh poizkušal Dennis Oliech, Dudek pa je s konicami prstov žogo odbil v kot. Dudek, ki je po dolgem času v vratih zamenjal Ikerja Casillasa, pa je zelenico zaradi poškodbe čeljusti moral zapustiti tik pred koncem prvega polčasa. Zamenjal ga je mladi Antonio Adan.

V drugem polčasu sta delo za Madridčane dokončala še Ronaldo, ki je izkoristil lepo podajo Marcela, in Benzema, ki je v drugem polčasu zabil še dvakrat ter tako dosegel hat-trick! Pri zadnjem zadetku mu je izdatno pomagal gostujoči vratar Olivier Sorin, ki mu je žogo podal točno na noge, francoski napadalec pa je darilo rojaka izkoristil in ga prefinjeno lobal za končno zmago Reala s 4:0. Valter Birsa je za poražence igral do 89. minute.

Kisla zmaga za Arsenal
Težke trenutke so na domačem stadionu spet preživljali navijači Arsenala, ki se je spet poigraval z lastno usodo. Po strogo dosojeni enajstmetrovki je v prvem polčasu sicer povedel prek povratnika Robina van Persieja, a so si topničarji skozi celotno tekmo pripravili bore malo lepih priložnosti. Partizan je v drugem polčasu izkoristil praktično prvo in edino pravo, ko je Cleo ob pomoči odboja premagal Lukasza Fabianskega. Londončani se niso ustrašili izziva in že po nekaj minutah po vstopu v igro je z mojstrskim volejem zadel Theo Walcott, še lepšo akcijo Alexa Songa pa je že čez nekaj minut z zaključnim golom kronal Samir Nasri.

Kljub težko prigarani zmagi so topničarji ostali drugi v svoji skupini, kjer je premoč z zmago nad Brago potrdil Šahtar (2:0). Ukrajinci so dosegli zgodovinski uspeh in se v osmini finala za razliko od Arsenalovcev izognili Barceloni, Realu Madridu, Bayernu Münchnu ...

Incidenti na Slovaškem
Glavna zgodba večera je bila po vsej verjetnosti vseeno tekma med Žilino in Spartakom Moskvo. Sodnik tekme je slovaško-ruski obračun prekinil že po vsega treh minutah igre, saj so ruski navijači na igrišče vrgli baklo, nekateri pa so se podali tudi na izlet po igrišču. Nogometaši Spartaka so lastne navijače hitro pomirili, igra pa se je po kakšnih 20 minutah nadaljevala. Domači so v drugem polčasu povedli, a so se Moskovčani vrnili in z goloma Alexa in Ibsona odnesli zmago.

Slabo se je še enkrat več godilo Chelseaju. Kljub temu, da njihova tekma pri Marseillu ni odločala o ničemer, je nov poraz varovancev Carla Ancelottija še en udarec za vladajočo koalicijo na Stamford Bridgu. Edini gol je za domače zabil Brandao. Žvižge so si za predstavo proti Ajaxu prislužili tudi nogometaši AC Milana, ki so bili na San Siru popolnoma nemočni (0:2).

Liga prvakov, 6. kolo:

Skupina E
Bayern München : Basel 3:0 (2:0)
Ribery (35, 50), Timoščuk (37)

CFR Cluj : Roma 1:1 (0:1)
Traoré (88); Borriello (22)

Lestvica: 1. Bayern München 15 točk, 2. Roma 10, 3. Basel 6, 4. Cluj 4.

Skupina F
Žilina : Spartak Moskva 1:2* (0:0)
Majtan (48); Alex (54), Ibson (61)
RK: Ibson (78/Spartak)
* - tekma je bila zaradi izgredov prekinjena za 20 minut

Olympique Marseille : Chelsea 1:0 (0:0)
Brandao (81)

Lestvica: 1. Chelsea 15 točk, 2. Marseille 12, 3. Spartak Moskva 9, 4. Žilina 0.

Skupina G
AC Milan : Ajax Amsterdam 0:2 (0:0)
De Zeeuw (57), Alderweireld (66)

Real Madrid : Auxerre 4:0 (1:0)
Benzema (11, 72, 88), Ronaldo (49)
Birsa (Auxerre) je igral do 89. minute.

Lestvica: 1. Real Madrid 16 točk, 2. AC Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Auxerre 3.

Skupina H
Arsenal : Partizan Beograd 3:1 (1:0)
Van Persie (30/11-m), Walcott (73), Nasri (77); Cleo (52)
RK: Sagna (85/Arsenal)

Šahtar Doneck : Sporting Braga 2:0 (0:0)
Rat (78), Adriano (83)

Lestvica: 1. Šahtar 15, 2. Arsenal 12, 3. Braga 9,  4. Partizan 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.