Šport > Nogomet
43 ogledov

Slovo legendarnega igralca

lahm ribery bayern Profimedias
Dolgoletni član najuspešnejšega nemškega kluba je napovedal slovo.

Nemški nogometaš Philipp Lahm, sicer kapetan Bayerna iz Münchna, se je pri 33-letih odločil, da bo junija končal svojo nogometno kariero, prav tako pa je zanikal, da bo prevzel vlogo športnega direktorja aktualnega nemškega državnega prvaka.

"Lahm je o svoji odločitvi izvršnega direktorja Karla Heinza Rummeniggeja obvestil že v petek, vendar z novico še nismo šli v javnost, ker smo imeli v soboto pomembno prvenstveno tekmo s Schalkejem. V ponedeljek se je sestal nadzorni odbor kluba, toda ker smo v v torek igrali še pokalno tekmo z Wolfsburgom, smo o tem želeli spregovoriti šele danes," je danes pojasnjeval predsednik bavarskega nogometnega velikana, potem ko je športna revija Sport Bild novico o koncu Lahmove kariere objavila že v torek.

"Že pred enim letom sem napovedal, da po koncu letošnje sezone obstaja možnost slovesa. Mislim, da do konca sezone še lahko igram na vrhunski ravni, vprašanje pa je, ali lahko tudi v prihodnji, zato je prišel čas za slovo. Z vodstvom kluba smo se sicer že pogovarjali o moji prihodnosti, vendar mislim, da še ni prišel čas, da bi takoj prevzel ponujeno mesto. Najprej se bom moral spočiti, šele nato bom začel razmišljati o svoji prihodnosti," pa je dejal kapetan Bayerna, ki je v torek v tretjem krogu nemškega pokala z 1:0 premagal Wolfsburg.

Lahm, ki je svojo nogometno pot začel leta 1995 in to prav v dresu Bayerna, se je po koncu svetovnega prvenstva v Braziliji po osvojenem naslovu svetovnega prvaka poslovil tudi od nemške reprezentance, za katero je odigral 114 tekem in zanjo dosegel pet golov. Z Bayernom je leta 2013 osvojil evropski klubski naslov, sedem naslovov nemškega državnega prvaka, šestkrat pa tudi pokalni naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.