Šport > Nogomet
3 ogledov

"Slučajno" preprečili prihod najboljšega igralca

Sidelnikov Nilsen Hodd Aktobe kvalifikacije Evropska liga EPA
Kazahstanske oblasti pred tekmo kvalifikacij za Evropsko ligo niso odobrile vize dvema nogometašema norveškega IL Hødda, ki sta, "slučajno", tudi najboljša igralca kluba.

IL Hødd se bo na povratni tekmi kvalifikacij za Evropsko ligo v Kazahstanu pomeril s FC Aktobejem, a so na kazahstanskem veleposlaništvu uspeli preprečiti prihod najboljših posameznikov norveške ekipe, ki jima niso odobrili vize za prihod v državo.

Hødd je prvo tekmo dobil z 1:0, toda v deželi Borata ne bo mogel računati na Akeema Latifuja in Siverta Heltna Nilsna, ki sta po mnenju kluba "brez pravega razloga" ostala brez vize in ostala doma.

"Spoznajo se na nogomet"

"Zdi se mi žalostno, da moramo iti v Kazahstan brez našega najboljšega igralca," je za TV2 dejal trener norveške ekipe Lars Arne Nilsen. Slednji, morda v strahu pred povračilnimi ukrepi, ni želel podrobneje komentirati dogodka. 

"Ne vem veliko, povedali pa vam tudi ne bomo dosti. Ljudje lahko sami pridejo do zaključkov, svoje bomo izrazili malce kasneje. Kaj lahko rečem? Za vizi smo zaprosili na primeren način, povedali so nam, da vse izgleda dobro, nato pa so nam nenadoma dejali, da dva igralca ne moreta odpotovati z nami in kaj si mislite o tem? Zelo je čudno, nismo dobili nobenih pojasnil zakaj ne bi smela oditi. Na kazahstanskem veleposlaništvu se res spoznajo na nogomet."

Želijo se vrniti živi

Vratar Andreas Lie je dodal, da odsotnost "dveh ključnih nogometašev" gotovo škodi možnostim norveške ekipe, ki se bori za napredovanje v naslednji krog kvalifikacij. 

"Povedali smo vam svoje mnenje, ampak mislim, da bi morali biti previdni. Ne smemo povedati preveč preden odpotujemo, da bi se lahko domov vrnili živi," je dodal Lie. Pa srečno pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.