Šport > Nogomet
2783 ogledov

Služi milijone, a ima isti telefon že deset let

N'Golo Kante in Kai Havertz Profimedia
Nemški nogometni napadalec Kai Havertz spregovoril o skromnem soigralcu, ki služi milijone, a mu za luksuzne dobrine ni pretirano mar.

"Nekateri soigralci pri Chelseaju me kličejo Donkey (osel, op. p.)," je v intervjuju za britanski The Guardian kar malce presenetil napadalec Chelseaja Kai Havertz. "Od prvega dne sem začutil posebno povezavo z osli. Gre za zelo mirne živali," je okoliščine nevsakdanjega vzdevka pojasnil nemški napadalec. "Mogoče sem sebe videl v njih, saj sem tudi sam zelo mirna osebna," je nadaljeval s pojasnjevanjem. "Cel dan počivajo, ne pretegnejo se, samo želijo živeti svoje življenje. Od nekdaj so mi bili všeč," je svojo ljubezen do oslov opisal Havertz. 

"V svoji karieri sem spoznal nogometaše, ki za takšne in drugačne stvari zapravijo toliko, da si rečeš: 'Zakaj to počneš?' So nogometaši, ki jim je vseeno, drugim pač je. Spoznal sem različne osebnostni. Toni Kroos je eden od njih: miren, prizemljen, ne zanimajo ga vpadljive stvari. Zaveda se, da življenje ni samo nogomet," je rojaka pohvalil Havertz, spomnil pa se je tudi ponižnosti in skromnosti afriškega nogometaša N'Gola Kanteja, s katerim se garderobo delita pri Chelseaju.  

"N'Golo Kante je še en takšen karakter. Ima isti telefon že deset let, ne zanimajo ga niti avtomobili niti obleke. Ljudi se ne sodi po tem, koliko zapravijo. Če jih to osrečuje, me to ne moti. Lahko so globoko v sebi ravno tako dobri ljudje, ampak si želijo izgledati 'kul'," je pokomentiral Havertz. 

Prav zaradi denarja je v svoji karieri že čutil precej pritiska. "Zame je bila vrednost prestopa (slabih 80 milijonov evrov, op. p.) iz Bayerja v Chelsea velika stvar. BIl sem najdražji nogometaš Chelseaja. Ne razumem, kako je lahko za kaj takega plačanega toliko denarja, toda to je nekaj običajnega v nogometu: samo poglejte naše zadnje prestope," je razložil Havertz. "Seveda to prinaša pritisk, saj ljudje mislijo, da si Messi. Bil sem star le 20, 21 let. Tega ljudje ne vidijo, vidijo ceno in od prvega dne moraš biti izjemen. To lahko čutiš, ta pritisk. Bereš o tem, slišiš," je nadaljeval 23-letni Nemec. 

"Moraš biti trden. Če igraš slabo, ne pomeni, da si najslabša oseba na svetu. Vse se odvija tako zelo hitro. Zadnjih nekaj mesecev so dober primer. Vsi so jezni name, ne zadevam, igram za en dr*k, to je slabo, ono je slabo, morajo me prodati. Zdaj zadevam in vsi govorijo, da sem najboljši igralec," je karikiral član londonskega moštva, ki je v tej sezoni na 26 tekmah angleškega prvenstva zbral sedem zadetkov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.