Šport > Nogomet
7 ogledov

Sneg prestavil začetek 1. SNL

Zaradi svetovnega prvenstva v nogometu mora biti liga končana do 15. maja, vmes Žurnal24 main
Večina klubov 1. slovenske nogometne lige bo zaradi prevelike količine snega in posledično neustreznih zelenic na večini stadionov spomladanski del prvenstva začela teden dni kasneje.

Vodstvo tekmovanja 1. slovenske nogometne lige je zaradi prevelike količine snega in posledično neustreznih zelenic na večini stadionov začetek spomladanskega dela prvenstva prestavilo za teden dni. Tako bodo nogometaši prvi krog po zimskem premoru igrali v soboto, 27., in nedeljo, 28. februarja.

Tekme 23. kroga med Labodom Dravo in Interblockom, CM Celjem in Hitom Gorico, Domžalami in Mariborom (vse ob 14. uri) ter Luko Koper in velenjskim Rudarjem (ob 17. uri) bodo v soboto, 27. februarja, obračun med ljubljansko Olimpijo in lendavsko Nafto (ob 13. uri) pa v nedeljo, 28. februarja.

"Načrtovali smo, da bomo 23. krog igrali 20. februarja, vendar količina snega in nizke temperature ne omogočajo kakovostne priprave igrišč. Zato sem se odločil in klubom sporočil nov razpored. Tako bo 23. krog 27. februarja, 24. krog 6. marca, nato pa v sredo, 10. marca, prvi rezervni termin in takrat bo na sporedu 25. krog. Dolgoročno ne napovedujejo snežnih padavin, temperature naj bi se zvišale, tako da bo v prihodnje priprava igrišč boljša," je na novinarski konferenci povedal sekretar lige Andrej Zalar.

"Od upravljavcev igrišč in klubov pričakujem, da bodo ta teden izkoristili za čiščenje igrišč, kajti če bo odjuga, bo vse skupaj premehko in z mehanizacijo ne bo mogoče iti na igrišče, toda to je stvar stroke. Kakšnih večjih posegov v prestavitev pa si ne moremo privoščiti, saj mora biti na voljo še kakšen rezervni termin. Sneg zna namreč načrte pokvariti tudi marca," je dejal predsednik Združenja 1. SNL Brane Florjanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.