Šport > Nogomet
23 ogledov

Sneg, remiji, poškodbe in gol Iličića

Tim Matavž je jesen 2010 sklenil z desetimi zadetki. (Foto: fcgroningen.nl) fcgroningen.nl
Josip Iličić je dosegel sedmi gol (za 1:1 Palerma). Neodločeno so ta vikend igrali tudi Boštjan Cesar, Tim Matavž, Dalibor Stevanović, Valter Birsa ... Sneg in poškodbe so nekaj legionarjem onemogočile igranje.

Italija
Josip Iličić je zadel za remi Palerma 1:1 z Barijem. To je bil njegov sedmi sezonski gol. Je najboljši strelec svojega moštva (Javier Pastore sicer ima enako število zadetkov, a je odigral tekmo manj). Jojo, ki je odigral vseh 90 minut, je imel v zaključku dve lepi priložnosti za zmagoviti gol. Armin Bačinović je na zadnji tekmi v letu 2010 igral do 83. minute. Januarja se jima bosta na Siciliji pridružila Siniša Andjelković in Jasmin Kurtić. Remi sta v 17. kolu Serie A doživela tudi Boštjan Cesar (igral vseh 90 minut) in Bojan Jokić (ostal na klopi). Z Juventusom je Chievo namreč igral 1:1. Še en remi: tudi za Reneja Krhina, ki pa ob izidu 0:0 svoje Bologne s Parmo ni igral. Samir Handanović je v golu Udineseja dobil tri zadetke (3:2 je bil boljši Lazio). V Serie B je Jasmin Handanović dobila dva gola in Empoli je doživel peti zaporedni poraz (1:2 proti Torinu).

Nizozemska
V Eredivision Tim Matavž v tokratnem kolu ni zatresel mreže tekmeca (ostaja torej pri desetih golih). To je bil Excelsior. Groningen je sicer vodil 2:0, a na koncu igral 2:2. Aleksandar Radosavljević je bil aktiven vseh 90 minut ob zmagi Den Haaga 2:1 nad Willemom II. Dalibor Stevanović je ob remiju Vitesseja z  Bredo 1:1 dobil rumeni karton (igral je vso tekmo).

Francija
Vikend remijev slovenskih reprezentantov je bil tudi za edinega legionarja v Ligue 1. Valter Birsa je igral do 65. minute. Auxerre se je iz Montpellierja vrnil s točko za 1:1.

Anglija
Kapetan reprezentance Robert Koren je odigral celotno srečanje za svoj Hull City v Championshipu. Z 2:0 so premagali Bristol City, a imajo oboji po 18 točk in so na skromnem 18. mestu.

Bari : Palermo 1:1 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nemčija
Köln je v prvi Bundesligi doživel visok poraz s Schalkejem (0:3). Milivoje Novaković in Mišo Brečko zaradi poškodbe nista mogla priskočiti na pomoč. Tudi v drugi Bundesligi so odigrali zadnje tekme pred zimskim premorom. Bochum Zlatka Dedića je z 1:0 porazil Duisburg Gorana Šukala. Oba slovenska nogometaša sta igrala 90 minut. Bochum se je s četrto zmago zapored prebil na osmo mesto, Dusiburg je tri mesta više. Rok Kronaveter zaradi poškodbe za Energie ne igra.

Ostali
V prvi grški ligi je Mirnes Šišić za Iraklis igral le zadnjih pet minut. Atenski AEK so premagali z 2:0. Jan Oblak (Beira Mar) in Rene Mihelič ter Nejc Pečnik (oba Nacional) na Portugalskem nista dobila priložnosti. V Izraelu je Nastja Čeh (Bnei Sakhnin) odigral celotno tekmo, Darijan Matič (Bnei Sakhnin) le prvi polčas).

Zima bela starka
Zaradi močnega sneženja je bila tekma Genta z Germinalom v prvi belgijski ligi prekinjena po 10 minutah. Zlatan Ljubijankić je začel tekmo, Marko Šuler pa ne. Tudi tekma Cercla Dejana Kelharja je bila prestavljena. V Premier League je zaradi sneženja odpadla tekma Newcastle Uniteda Harisa Vučkića. V avstrijski (Miran Burgič, Matej Mavrič, Sašo Fornezzi) in poljski ligi (Andraž Kirm, Andrej Komac) so se zimskih razmeram izognili na najboljši možni način – so na zimskem premoru. V Rusiji (Branko Ilič) je prvenstva tako ali tako že konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.