Šport > Nogomet
21 ogledov

Sneijder odgovoril predsedniku z evrogolom

Sneijder Kitajska Nizozemska Stadion delavcev Peking EPA
Le nekaj ur potem, ko je predsednik Galatasaraya Unal Aysal javno povedal, da bi nizozemskega vezista Wesleyja Sneijderja za primerno ceno prodal, je nekdanji član Ajaxa, Real Madrida in Interja na prijateljski tekmi v Pekingu zabil fantastičen zadetek v dresu nizozemske reprezentance. Sneijder očitno še ni rekel zadnje.

Bivši kapetan Nizozemske Wesley Sneijder, ki je moral kapetanski trak na svoje veliko razočaranje pred kratkim predati Robinu van Persieju, je vodilnim pri Galatasarayu odgovoril takoj po izjavah, da so 29-letnega vezista pripravljeni prodati za 15 milijonov evrov.

Tako je namreč za turški časopis Sabah zatrdil predsednik turškega prvaka Unal Aysal, ki je v Istanbul med lansko sezono poleg Sneijderja pripeljal tudi Didierja Drogbaja, z zvezdnikoma evropskega nogometa pa je "Gala" prišel vse do četrtfinala Lige prvakov, kjer ga je izločil Real Madrid.

Sneijder, za katerega se zanimata kluba njegovih nekdanjih trenerjev, ChelseaJoséjem Mourinhom in Tottenham Andréjem Villasom-Boasem, je na prijateljski tekmi nizozemske reprezentance v Pekingu zabil fantastičen gol s peto in pomagal "tulipanom" do zmage nad domačo Kitajsko (2:0).

"To je bila boleča novica"

Van Persie je že v prvem polčasu z enajstih metrov zadel za vodstvo, v kvalifikacijah za SP 2014 še vedno stoodstotni Nizozemci pa so poleg Kitajske pred dnevi premagali tudi Indonezijo (4:0). Pred tekmo na Stadionu delavcev v Pekingu je Sneijder v pogovoru za De Telegraaf spregovoril o razočaranju, ki ga je občutil ob tem, ko mu je Louis van Gaal odvzel kapetanski trak.

"To je bila precej boleča novica. Ne samo zato, ker je nisem pričakoval, ampak zato, ker sem kot kapetan vedno dal vse od sebe," je razlagal Sneijder. "Ampak zdaj moram to sprejeti. To je zame hud udarec. Trener mi je povedal, da se moram zaenkrat osredotočiti sam nase in uporabiti svojo energijo, da dosežem najvišji nivo pripravljenosti. V vsakem primeru sem to želel doseči. Takšne želje nisem imel še nikoli. Vem, da v zadnjem času nisem pokazal dovolj, in da se bom moral malenkost izboljšati. Ampak prepričan sem, da lahko spet dosežem nivo s svetovnega prvenstva leta 2010 in Eura 2012."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.