Šport > Nogomet
19 ogledov

Sneijder zavrnil še eno pogodbo Interja

inter milito sneijder Reuters
Nizozemski vezist Wesley Sneijder je v ponedeljek na srečanju z vodilnimi možmi Interja zavrnil še eno v nizu ponudb, ki jih je zanj pripravil predsednik Massimo Moratti s sodelavci. Njegov odhod v zimskem prestopnem roku se zdi vse bolj verjeten.

"V tem trenutku nimam nobenega razloga, da bi podpisal," je po sestanku na sedežu kluba v Milanu novinarjem na hitro dejal Wesley Sneijder.

"Kako lahko sprejmem novo pogodbo pod temi pogoji, če pa sploh ne igram?" se je še vprašal Nizozemec.

28-letni vezist v letošnji sezoni pri Interju pobira zgolj drobtinice, medtem ko mediji špekulirajo, da ga klub na tovrsten način sili v novo, zmanjšano pogodbo, s katero bi še dodatno oklestil stroške.

Trener Andrea Stramaccioni medtem vztrajno zagotavlja, da Sneijderjevo neigranje nima zveze z njegovo pogodbo. Sneijder se je s svojim agentom Sorenom Lerbyjem v ponedeljek sestal z vodjo administracije kluba Rinaldom Ghelfijem in tehničnim direktorjem Marcom Branco, a se sestanek ni izšel po željah vpletenih strani.

Branca: "Sestanek dober za Inter"

Lerby je novinarjem še povedal, da Sneijder pod takšnimi pogoji ne namerava podpisati nove pogodbe, kar namiguje na to, da si pri Nerazzurrih res želijo, da bi Nizozemec prejel izdatno znižanje plače.

"Res ne želim govoriti," je med odhajanjem še povedal Sneijder. "Nekaj bomo objavili kasneje v tem popoldnevu. Tu sem bil vedno srečen." Branca se je po sestanku zdel mnogo bolj zadovoljen, saj je na začudenje vseh dejal:

"Zadovoljni smo, ker je sestanek potekal dobro, še posebej za Inter. V vsakem primeru bomo morali situacijo še enkrat pregledati z Wesleyjem. Njegova izjava? Ne vem."

Sneijderju naj bi po poročanju La Gazzette dello Sport klub ponujal podaljšanje pogodbe do leta 2016, medtem ko mu trenutna velja do leta 2015. Italijanski mediji špekulirajo tudi o morebitnih ponudbah iz tujine, kjer se za Sneijderja že dalj časa zanima Manchester United.

Dirk Kuyt Wesley Sneijder gol zadetek veselje proslava proslavljanje | Avtor: Reuters Reuters

Iz Južne Afrike kot drug nogometaš

Lastnika kluba Massima Morattija sicer ni bilo na sestanku, je pa dolgoletni glavni sponzor črno-modrih kasneje dejal, da je vidi Sneijderja pripravljnega za igro, da pa je zdaj na potezi nizozemski vezist.

"Sneijder je pripravljen za igro, dober je in v formi, ne bi igral zaradi imena. Od tistih, ki so bili na sestanku, sem slišal, da je bilo prisotnega veliko razumevanja. Zdaj mora odgovoriti on," je na kratko dejal Moratti.

Veliko bolj nevtralen pogled na sago okrog podaljšanja in spreminjanja pogodbe je dejal nekdanji član kluba Sandro Mazzola. Po mnenju bivšega italijanskega reprezentanta Sneijder po povratku s svetovnega prvenstva leta 2010 preprosto ni bil več tisti igralec, ki je pod vodstvom Joséja Mourinha klubu tako fantastično prinesel tretji naslov v Ligi prvakov.

"To je težka situacija za vse, raje vidim, da bi prišlo do dogovora," je dejal Mazzola. "Vse je odvisno od tega, koliko je igralec sposoben zavrniti in koliko je klub pripravljen ponuditi. So neke omejitve. Če bi se Sneijder vrnil takšen, kot je bil na SP in ne takšen, kot je bil v zadnjem letu in pol, bi Interju prišel še kako prav, saj ekipa, ki sem jo videl na zadnjih tekmah, ni bila tista, ki je v Torinu premagala Juventus."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.