Šport > Nogomet
21 ogledov

Sodišče Liverpoolu reklo ne

Navijači nad Hicksom in Gilletom niso ravno navdušeni. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Saga o angleškem nogometnem prvoligašu Liverpoolu se še kar nadaljuje. Tako je v nočnih urah sodišče v ZDA ustavilo vse postopke glede prodaje omenjenega moštva, ki se otepa finančnih težav.

Lastnika Tom Hicks in George Gillet se še kar oklepata lastnine, na sodišču v Teksasu pa so Liverpoolu izrekli začasno prepoved prevzema. Kljub temu se je upravni odbor Liverpoola odločil, da moštvo proda ameriškemu podjetju New England Sports Ventures (NESV) z besedami, da je "odločitev sodišča v Teksasu za klub škodljiva in nima pravne podlage". Hicks in Gillet ekipe nočeta prodati za ponujenih 300 milijonov funtov, saj se jima zdi cena prenizka.

Leta 2007 sta Američana moštvo kupila za približno 200 milijonov evrov, ekipa pa je potem zašla v rdeče številke. Liverpool mora do petka poravnati zaostale obveznosti do Royal Bank of Scotland, ki znašajo več kot 282 milijonov funtov. Če pogodba ne bo veljavna in NESV, ki si lasti tudi Boston Red Sox, ne bo mogel oziroma smel prevzeti Liverpoola, bo ta dobil prisilno upravo, odvzeli mu bodo devet točk, po najslabši sezoni po letu 1953 pa mu tako ali tako že grozi selitev v nižjo ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.