Šport > Nogomet
138 ogledov

Sodišče razveljavilo prisilno poravnavo

FC Luka Koper FC Luka Koper
Poskus prisilne poravnave koprskega nogometnega kluba se je zaustavil na višjem sodišču v Ljubljani.

Sodišče je več kot mesec in pol po vložitvi pritožb dveh upnikov sklep razveljavilo in ga koprskemu okrožnemu sodišču vrnilo v novo odločanje, so danes poročale koprske Primorske novice.

Kot je v svoji torkovi izdaji poročal dnevni časopis, ki namenja osrednjo pozornost dogajanju na Primorskem, je drugostopenjsko sodišče upoštevalo ugovora upnikov, podjetja MM Šport d.o.o. ter nekdanjega trenerja Kopra in Olimpije Rodolfa Vanolija, da je potrebno ugotoviti, ali nogometni klub Koper spada med mikro družbe, za katere je dovoljena poenostavljena prisilna poravnava.

Bistveni sta trditvi predsednika ljubljanske Olimpije Milana Mandariča, sicer pred začetkom prisilne poravnave največjega upnika, in Vanolija, da je terjatev famoznega podjetja Swiss Sport Agency z Marshalovih otokov v znesku 2,12 milijona evrov fiktivna in neverodostojna, nadaljujejo Primorske novice. Sodišče bo tako preverilo sporni račun iz davčne oaze.

"Vsekakor smo prepričani, da imamo vse argumente za izvedbo poenostavljene prisilne poravnave. Te argumente bomo ponovno predstavili v postopku, ki se je po sklepu višjega sodišča vrnil na prvo stopnjo," je za Primorske novice pojasnil predsednik nogometnega kluba iz Kopra Valter Valenčič. Koprčani bodo tako po sklepu sodišča morali dokazati obstoj spornih terjatev.

Koprsko okrožno sodišče je sklep o začetku poenostavljene prisilne poravnave FC Koper sprejelo 1. julija. Dobesedno čez noč se je kot največji upnik kluba pojavilo podjetje iz davčne oaze, s čimer je tudi postalo odločilno za uspeh poravnave. Ta namreč uspe, ko jo potrdi 60 odstotkov upnikov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.