Šport > Nogomet
23 ogledov

Sodni dan za Seppa Blatterja

sepp blatter EPA
Na kongresu Fife danes odločajo o prihodnosti svetovne nogometne zveze. Po razkritjih zadnjih dni, mnogi upajo na padec Seppa Blatterja, ki je na čelu organizacije že sedemnajst let.

"Dogodki iz srede so sprožili pravi plaz in mnogi so spraševali, če naj bi kongres prestavili ali spremenilo agendo. Sedaj vas vse pozoven, da bomo enotni in v skupinskem duhu nadaljevali svojo pot. Ni vedno enostavno, a danes smo tukaj, da rešimo naše probleme.“ - s temi besedami je Sepp Blatter odprl 65. kongres Fife. V luči prijetja več funkcionarjev Fife, bo kongres predvsem odločal o prihodnosti Seppa Blatterja, ki se otresa odgovornosti za koruptivna dejanja svojih sodelavcev.

CONCACAF je po prijetju v sredo s svojega položaja že razrešila predsednika Jeffreyja Webba, ki je bil tudi podpredsednik Fife. Prav tako so iz kontinentalne zveze Severne in Srednje Amerike izključili Eduarda Lija, predsednika kostariške nogometne zveze.

Michel Platini je pred začetkom kongresa zagrozil Fifi, da evropske ekipe ne bodo tekmovale na svetovnem prvenstvu v Rusiji in Katarju, če se razmere v svetovni nogometni zvezi ne bodo spremenile. Edini protikandidat Blatterja je jordanski princ Ali Bin Al Hussein.

Podporo so Husseinu zagotovili tudi nogometni zvezi Avstralije in Nove Zelandije. "Menimo, da je potrebna sprememba na vrhu Fife za uspešno preureditev svetovne zveze. Zato bomo glasovali za princa Ali Bin Al Husseina," je avstralska nogometna zveza zapisala v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.