Šport > Nogomet
32 ogledov

Sodnik Piquéju: "Utihni, ali pa te izključim!"

Barcelona Zaragoza Liga BBVA Pique Postiga EPA
Iz Barcelone so v ponedeljek sporočili, da se bodo pritožili na sporni rdeči karton, ki ga je na sobotni ligaški tekmi prejel branilec Gerard Piqué. V Španiji se je po izključitvi Shakirinega izbranca razvnela prava mala vojna, v kateri je Piqué sodnika Velasca Carballa že obtožil "naklepne izključitve".

Gerarda Piquéja je sodnik Velasco Carballo na tekmi med Barcelono in Sportingom Gijonom na Camp Nouu strogo izključil v prvi akciji drugega polčasa, ko je Piqué na robu kazenskega prostora podrl Miguela de las Cuevasa. Branilec španske reprezentance je rdeč karton dobil kljub temu, da ni bil zadnji branilec v liniji, po tekmi pa je namignil, da se mu je glavni sodnik želel maščevati.

"Po televiziji se je videlo, da ni bilo niti prekrška. To je bila naklepna izključitev. Med polčasom sem sodniku rekel, da je bila enajstmetrovka nad (Seydoujem) Keitajem in to si je zapomnil. Potem je vse skupaj naredil v osebni obračun," je po tekmi dejal Piqué in zbodel predvsem Victoriana Sáncheza Arminia, predsednika španskega sodniškega komiteja (CTA), ki je napovedal sankcije za njegove besede. "Kar je rekel, ni bilo športno. Oni zgrešijo gol, pa jim nihče nič ne reče," je bil oster Arminio.

Pepe in Mourinho ostala nekaznovana

Po poročanju radia Ona FM naj bi sodnik Carballo ob koncu polčasa, ko so ga poleg Piquéja obstopili še ostali nogometaši Barcelone, kasneje izključenemu branilcu dejal: "Ti utihni, sicer te bom izključil!" V ponedeljek je pred novinarje stopil Toni Freixa, predstavnik za stike z javnostjo Barcelonine skupščine, ki je na novinarski konferenci poudaril, da Barcelona v letošnji sezoni "ni imela veliko sreče" s sodniškimi odločitvami. Dejal je še, da je Blaugrana pisala španski nogometni zvezi (RFEF), od katere je želela predvsem pojasnila, kako lahko predsednik sodniškega komiteja napove uradne sankcije, za katere je sicer zadolžen disciplinski komite RFEF.

"(Arminievi, op. a.) komentarji so bili oportunističen prikaz za dobrobit medijev, ki povzročajo diskriminatorno obravnavanje v vrhunskem tekmovanju," je dejal Freixa. Pri Barceloni so namreč še vedno jezni nad odločitvami zveze, ki denimo ni kaznovala niti Pepeja niti Joséja Mourinha, ki sta na tekmi Reala Madrida z Barcelono storila huda prekrška. Pepe je namerno pohodil roko Lionela Messija, Mourinho pa je po povratni pokalni tekmi na Camp Nouu pred avtomobilom čakal glavnega sodnika in ga verbalno napadel.

"Brez sodniških napak bi bila Barcelona prva"

Ostri so tudi v barcelonskih športnih dnevnikih. Najdlje so šli pri najbolj branem Sportu: "Brez sodniških kraj bi Barça vodila z dvema točkama naskoka. Madridu so piskali deset enajstmetrovk, Barceloni pa le tri." Spominjajo tudi na mnoge primere Realovih nogometašev, ki so po večjih prestopkih ostali nekaznovani. Poleg Mourinha in Pepeja jo je na nedavni tekmi z Rayem Vallecanom dobro odnesel tudi Sergio Ramos, ki po udarcu s komolcem v obraz nasprotnika ni dobil niti rumenega kartona, Iker Casillas pa je sodniku po povratni tekmi pokala dejal, da "gre lahko slavit z Barcelono". Oba sta jo odnesla brez kazni.

Komentarjev 1
  • pravaresnica123 08:28 06.marec 2012.

    Je.i ga, če ti ne gre so pač drugi prvi. Letos Real, drugo leto Valencia, pol Levante, pa Getafe, zopet Real, aja, kje je pa Barcelona? Nič bat, ona je druga!!! Hahaha